Naslovna Novo Glasnici istine organizirali 8. memorijalni maraton od Osijeka do Batine

Glasnici istine organizirali 8. memorijalni maraton od Osijeka do Batine

49
0

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝organizirala je u subotu 25.08.2018. godine 8. memorijalni maraton koji se trčao od Osijeka do Batine u dužini od 40 km.

Memorijalni maraton pod nazivom ˝Da se ne zaboravi Baranja ´91˝ posvećen je u sjećanje na 1991. godinu i progonstvo preko 22 tisuće Baranjaca većinskog hrvatskog stanovništva kao i mađarske nacionalne manjine među kojima je bio i predsjednik udruge maratonaca VPŽ ˝Glasnici istine˝ Pavo Tutenov, koji je i inicirao ovaj Memorijalni maraton 2011. godine.

Na samom startu u Osijeku okupilo se preko dvadesetak maratonaca iz Zagreba, Našica, Osijeka, Virovitice, Koritne, Antunovca, Josipovca i Slatine, koje je pozdravnim riječima ispratio Darko Nađ predsjednik odbora za branitelje grada Osijeka i izaslanik gradonačelnika Osijeka Ivice Vrkića.

Na svome putu do ciljnog odredišta u Batini sudionici ovog maratona zastali su u Bilju, Čemincu i Kneževim Vinogradima, gdje su skupa sa predstavnicima općinskih vlasti i udruga proisteklih iz Domovinskog rata odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Ovaj 8. memorijalni maraton održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva Hrvatskih branitelja čiji je izaslanik bio umirovljeni brigadir Filip Aračić, koji je skupa sa predsjednicom općinskog Vijeća općine Draž Evom Balatinac i načelnikom općine Draž i ratnim zapovjednikom 135. baranjske brigade umirovljenim brigadirom Stipanom Šašlinom, dočekao sudionike, te su nakon pozdravnih riječi simboličnim bacanjem vijenca u Dunav odali počast svim poginulim Baranjcima u Domovinskom ratu.

Od strane organizatora udruge ˝Glasnici istine˝ na memorijalnom maratonu sudjelovali su: Pavo Tutenov, Mario Kovač, Duško Štrbac, Siniša Kanis, Robert Poljanac te Miroslav Milovuković predsjednik UHBL PTSP Virovitičko-podravske županije koji već godinama pružaju logističku podršku i pomažu u organizaciji.

Veliku zahvalnost ˝Glasnici istine˝ upućuju Vatrogasnoj zajednici općine Sopje.

Tekst: Glasnici istine (P.T.)
Foto: Minkila

(49)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*