Naslovna Novo Glasnici istine na memorijalnom polumaratonu Maslenica

Glasnici istine na memorijalnom polumaratonu Maslenica

141
0

U povodu 25. obljetnice vojno redarstvene operacije “Maslenica”, udruga veterana 3. gardijske brigade Kune Osijek organizirala je 6. memorijalni polumaraton, koji se trčao od Islama Latinskog do Novigrada u dužini od 18 km.

Prisjećanje je to na jednu od najuspješnijih oslobodilačkih operacija Hrvatske vojske i policije koja je bila prekretnica u Domovinskom ratu, te čijom su uspješnom izvedbom ponovno spojeni odsječeni dijelovi srednje i sjeverne Hrvatske s ostatkom domovine Hrvatske, kao i spomen na 36 poginulih branitelja iz sastava 3. gardijske brigade kojima je ovaj memorijalni polumaraton i posvećen.

Među 25 sudionika pristiglih iz Osijeka, Sl. Broda, Kutine, Zagreba, sudjelovali su i “Glasnici istine” Slatinčani: Pavo Tutenov, Goran Draksler, Zlatko Milošević iz Nove Bukovice, Ivan Medved iz Kozica,Mario Kovač iz Virovitice,Miroslav Milovuković iz Orahovicate počasni član Duško Štrbac iz Zagreba te gost Glasnika istine dugogodišnji prijatelj Osječanin Rober Kasumović.

Logistička pratnja tijekom cijelog puta bio je Miroslav Milovuković Minkila predsjednik UHBL PTSP VPŽ ,udruga koja aktivno sudjeluje niz godina u pomoći u organizaciji te uz veterane 3. gardijeske brigade i Glasnike istine sudjeluje u organizaciji ovog polumaratona.

Glasnike istine ugodno je iznenadio dugogodišnji njihov prijatelj Siniša Medved, Kozičan koji živi u Zemuniku Donjem koji ih je skupa sa suprugom Snježanom ugostio u svom obiteljskom domu uz slavonske delicije.

Glasnici istine zahvaljuju športskoj zajednici Virovitičko-podravske županije, udruzi veterana 3. gardijske brigade Kune, te vinariji Stari podrum u pomoći oko odlaska na ovaj događaj.

Tekst: Glasnici istine
Foto: Minkila

(141)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*