Naslovna Novo Glasnici istine na memorijalnom maratonu Đakovo – Koritna

Glasnici istine na memorijalnom maratonu Đakovo – Koritna

70
0

 

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝ Slatinčani: Pavo Tutenov, Goran Draksler i Željko Nikolić, te Ivan Medved iz Kozica i Virovitičan Mario Kovač sudjelovali su na 4. Memorijalnom maratonu Đakovo – Koritna.

glasnici_istine_maraton_djakovo_koritna_1

U spomen na poginule branitelje grada Đakova, Đakovštine i općine Semeljci već četvrtu godinu za redom braća Ervačić iz Koritne, Zoran i Mirko – jedan od najpoznatijih hrvatskih maratonaca okupljaju maratonce diljem Slavonije kako bi trčeći dionicu od Đakova do Koritne u dužini od 18 km na taj način odali dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima Đakovštine kao i svom poginulom bratu, hrvatskom branitelju Željku Ervačiću.

glasnici_istine_maraton_djakovo_koritna_2

Ovogodišnji 4. Memorijalni maraton uz podršku gradonačelnika Zorana Vinkovića i grada Đakova uz braću Ervačić suorganizatori su bili i udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝ te kordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Đakovo predvođena s predsjednikom Igorom Švrakom, koji je na samom startu ispred đakovačke katedrale maratonce ispratio pozdravnim riječima te skupa s njima položio vijenac i zapalio svijeće ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima u Đakovu.

glasnici_istine_maraton_djakovo_koritna_3

Na svom putu do ciljnog odredišta sudionici ovog maratona zastali su Viškovcima gdje su ih dočekali predstavnici udruge branitelja općine Viškovci te su ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima općine Viškovci paljenjem svijeća odali im dužnu počast.

U Semeljcima, predvođeni Zoranom i Mirkom Ervačićem položili su vijenac i zapalili svijeću ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima općine Semeljci.

glasnici_istine_maraton_djakovo_koritna_4

Završetak ovog Memorijalnog maratona čiji je cilj bio da se ne smije zaboraviti niti jedan poginuli hrvatski branitelji koji je svoj život dao za Hrvatsku a među njima i veliki doprinos branitelja Đakovštine bio je tradicionalno na groblju u Koritni molitvom i paljenjem svijeći odavanjem počasti ispred grobnog mjesta Željka Ervačića i Drage Crnogorca dvojici poginulih Koritničana u Domovinskom ratu.

glasnici_istine_maraton_djakovo_koritna_5

Na memorijalnom maratonu pored ˝Glasnika istine˝ sudjelovali su i članovi Maraton kluba Hrvatski sokol iz Osijeka: Damir i Danijela Černić, Marina Koprivnjak, te Zlatko i Renato Romanović i Mirko Ervačić iz Koritne

Pavo Tutenov

(70)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*