Naslovna Novo Glasnici istine na 5. polumaratonu “Putevima Sibinjskih žrtava”

Glasnici istine na 5. polumaratonu “Putevima Sibinjskih žrtava”

42
0

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”: Pavo Tutenov, Goran Draksler, Mario Kovač, Duško Štrbac te Darko i Sandro Dolovski sudjelovali su 17. veljače 2019. godine, na 5. polumaratonu “Putevima Sibinjskih žrtava” koji je organizirala Općina Sibinj i Trkaći klub “Brace” iz Slavonskog Broda.

Memorijalni polumaraton organiziran je u povodu Dana općine Sibinj te 84. obljetnice sjećanja na sibinjske žrtve i događaj koji je trajno obilježio Sibinjski kraj sve do današnjih dana.

Stazu u dužini 21 kilometra, od Jakačine Male, preko Bilica, Grižića, Starog Slatinika, pa do Sibinja trčalo je oko 50-ak maratonaca iz Slavonskog Broda, Velike Kopanice, Osijeka, Virovitice, Slatine, Našica, Kutine, Josipovca, Zagreba te još 50-ak trkača iz raznih sportskih klubova i DVD-a s područja općine Sibinj, kojima su se pred ulazom u Sibinj pridružila djeca iz Osnovne škole Sibinj.

Ciljno odredište bilo je pred spomenikom Sibinjskim žrtvama u Sibinju , do kojeg je došla impozantna skupina od preko nekoliko stotina sudionika što je zasigurno najmasovnija memorijalna utrka u Hrvatskoj. Na taj način zaljubljenici u trčanje podsjetili su se na stradanje osmorice nevinih Hrvata, stanovnika Odvoraca, u veljači 1935. godine – mučki ubijenih od strane žandarmerije Kraljevine Jugoslavije, prije pune 84 godine.

Po završetku polumaratona načelnik Općine Sibinj – Josip Pavić, upriličio je svečanu večeru gdje je predstavnicima udruga, klubova i društava sudionicima ovog događaja uručio prigodne zahvalnice, a Trkaći klub “Brace” uručio je “Glasnicima istine” posebno priznanje za dugogodišnju suradnju.

Glasnici istine

(42)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*