Naslovna Novo Glasnici istine na 2. memorijalnom maratonu Čavoglave – Knin

Glasnici istine na 2. memorijalnom maratonu Čavoglave – Knin

149
0

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝ organizirali su i istrčali svoj 2. memorijalni maraton Čavoglave – Knin u dužini od 36 km koji su posvetili svim poginulim hrvatskim braniteljima u VRO ˝Oluja˝, a u povodu proslave 21. obljetnice vojno redarstvene operacije ˝Oluja Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja˝.

glasnici_istine_1

Prije samog starta maratona Glasnicii istine sudjelovali su na svetoj misi u Čavoglavoma gdje je misno slavlje predvodio fra Ilija Mikulić ,vojni kapelan i župnik u župi sv. Ilije u Kljaci. U prepunoj crkvi u Crkvi hrvatskih mučenika pri kraju misnog slavlja fra Ilija Mikulić predstavio je nazočnima kao i svojim župljanima Glasnike istine koji su od istih ogromnim pljeskom i nagrađeni.

glasnici_istine_2

Po završetku svete mise u kratkom druženju s domaćinom fra Ilijom te Markom Perkovićem-Thompsonom predsjednik udruge Pavo Tutenov imao je prigodu predstaviti im rad udruge ,članove kao i sve aktivnosti koje im predstoje uz neizostavno predstavljanje virovitičko-podravske županije, grada Slatine i mjesta iz kojih dolaze Glasnici istine.

glasnici_istine_3

Pred sam start Glasnici istine darovali su svog domaćina-fra Iliju Mikulića i Marka Perkovića na slavonski način: između ostalog pravom dpmaćom slavonskom šljivovicom ,te Chardonnayem Starog podruma ,(donacija Ivana Halasa) kao i poklonima s motivima slatinskog kraja a na samom startu Marko Perković ih je dočekao pred svojom kućom u Čavoglavama gdje im je zahvalio na organizaciji ovog maratona poželivši im da ga uspješno završe te i nadalje budu Glasnici istine –istine o Domovinskom ratu ,koji je svima nama svetinja. Nošeni srdačnim i toplim ispraćajem fra Ilije, Marka kao i njegovih gostiju u svome domu te ostalih mještana Čavoglava i uz neizostavnu podršku mnoštva bajkera i trubljenje sirena automobila tijekom rute trčanja Glasnici istine po užarenom asfaltu i velikoj vrućini stigli su u Knin u 17.30. sati na ciljno odredište SRC Marunuša.

Kao i prošle godine tako i ove godine Glasnici su organizirali trodnevni odlazak ,kako bi dakako mogli se pripremiti za maraton a također po završetku istog i odmoriti a usput prezentirati i svoju udrugu ,mjesta iz kojih dolaze kao i županiju Virovitičko-podravsku. Stoga su krenuli u četvrtak 04.08 u prijepodnevnim satima gdje su ispred gradske uprave u Slatini ispratili Ivan Roštaš gradonačelnik grada Slatine te Mato Bubaš predsjednik slatinske Hvidre i predsjednik kordinacije braniteljskih udruga grada Slatine a ovoga puta i u svojstvu izaslanika v.d županice Vpž Sanje Bošnjak.

glasnici_istine_4

Na putu prema mjestu prenoćišta u vojnom učilištu ˝dr.Franjo Tuđman˝u ˝Lori ˝kod Hrvatske ratne mornarice u Splitu zastali su u Trogiru gdje ih je ugostila na večeri obitelj Prskalo, Davor i Danijela iz Švicarske koji se nalaze na ljetnom odmoru . Prekrasno okruženje i večer u nezaboravnom druženju s ovom predivnom obitelji, Glasnicima istine zasigurno će ostati u dugom sjećanju. Po dolasku u Split u Loru već su nekako navikli na susretljivost pripadnika Hrvatske ratne mornarice i srdačan doček Tihomira Perišića i kapetana fregate g-dina Borisa Kere. koja ni i ovoga puta nije izostala. Poslije istrčanog memorijalnog maratona Glasnici su kasnim večernjim satima krenuli put Zadra gdje su prenoćili u zrakoplovnoj bazi Zemunik. Prije povratka prema Slavoniji u svome domu u Zemuniku Donjem Glasnike je ugostila obitelj Siniše Medveda, hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata rodom iz Kozica priredivši im doručak.

Poslije ugodnog druženja s obitelji Medved Siniše te njegove sestre Suzane iz Slatine i obitelji Dalibora Medveda iz Kozica srdačno ispraćeni Glasnici su krenuli put Slavonije gdje su stigli u kasnim večernjim satima. Ovaj 2. memorijalni maraton trčali su Pavo Tutenov, Goran Draksler, Siniša Kanis, Goran Špehar, Ivan Medved, Nenad Pelengić, Mario Kovač, Darko Dolovski i Željko Nikolić uz logističku podršku Anite, Brigite i Marine Tutenov.

Zahvaljujemo Županiji Virovitičko-podravskoj, Gradu Slatini, Općini Nova Bukovica, HVIDR-a Slatina, ŽZ HVIDR-a VPŽ, Športskoj zajednici Virovitičko-podravske županije, Pekari Fontana, Ivanu Halasu, foto studiju Video Alfa, MORH-u RH, gradu Kninu, te obitelji Prskalo i Medved na pomoći i podršci kako bi uspjeli organizirati i realizirati ovaj Memorijalni maraton.

Glasnici istine

(149)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*