Naslovna Novo Glasnici istine: Memorijalna utrka “Crtom bojišnice”

Glasnici istine: Memorijalna utrka “Crtom bojišnice”

134
0

U povodu Dana hrvatskih branitelja, Općine Sunja u petak 27. srpnja 2018. godine, organizirana je memorijalna trka “crtom bojišnice” od Bobovca do Sunje u duljini od 18 km.

Ova nekada natjecateljska memorijalna utrka ugašena je prije 12 godina, a ove godine uz pomoć Općine Sunja i udruge dragovoljaca Domovinskog rata ponovno su ih pokrenuli udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiri”, udruga “Nexe team” Našice, te udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” koji su sudjelovali u sastavu: Pavo Tutenov, Goran Draksler, Zlatko Milošević, Robert Knapić, Mario Kovač i Duško Štrbac.

Među tridesetak trkača sudjelovao je i Virovitičan sunjskih korijena Tomislav Kolec, koji je cijelu stazu krenuvši ranije prehodao brzim hodom te predvodio kolonu trkača na ulasku i dolasku na ciljno odredište u Sunji.

Načelnik općine Sunja Grga Dragičević,njegov zanjenik Ivica Kozarić te predsjednik općinskog vijeća Dalibor Medved i Ivica Mikulić predsjedik općinske udruge dragovoljaca Domovinskog rata zahvalili su svim sudionicima memorijalne utrke a pogotovo udrugama “Glasnici istine” ,”Heroji ne umiru” te Nexe team”kao i Tomislavu Kolecu što su ponovno pokrenuli ovu memorijalnu utrku i za sve ono što čine na promociji Sunje.

Ne smijemo i nećemo dozvoliti da se zaboravi herojstvo branitelja Sunje kao i svi poginuli u njenoj obrani.” – riječi su svih sudionika. Sunju su u Domovinskom ratu prozvali “mali Vukovar” što dovoljno govori o ratnim stradavanjima.


Sunja iako u stalnom neprijateljskom okružennu sa tri strane te rijekom Savom iza leđa nikada nije u Domovinskom ratu osvojena.

Poseban događaj i određen poklon domaćinima od strane “Glasnika istine” bila je pjesma “Sunjska balada” u “a capella” interpertaciji predsjednika udruge “Glasnici istine” Pave Tutenova u pratnji autora i izvođača te pjesme legendarnog Ivice Kozarića. Na kraju sve prisutne do dugo u noć zabavljao je sastav “Ličke drvosječe” predvođene Anitom Žagar.

Glasnici istine

(134)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*