Naslovna Novo Glasnici istine istrčali 6. Ultramaraton Kladare – Stara Jošava

Glasnici istine istrčali 6. Ultramaraton Kladare – Stara Jošava

111
0

U povodu Dana županije Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” je pod pokroviteljstvom županije Virovitičko-podravske i župana Igora Androvića, po šesti puta u nedjelju 08. rujna 2019. godine, organizirala ultramaraton pod nazivom “Kroz Virovitčko podravsku županiju” koji se trčao od Kladara do Stare Jošave, u duljini od 86 km.

Ultramaraton je kao i svake godine posvećen svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima s područja Virovitičko-podravske županije koji su svoje živote dali za slobodnu Hrvatsku. Start je bio u Kladarima gdje je sve sudionike u ime župana Igora Androvića pozdravio i na put ispratio načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

U Starom Gradcu ultramaratonce su dočekali načelnik PP Pitomača Renato Greguraš te kao i uvijek Siniša Knežević načelnik policijske uprave Virovitičko-podravske županije.

Kao i prijašnjih godina dionicu Kladare – Virovitica istrčali su virovitički maratonci i rekreativci Goran Volenik, Damir Brcković, Damir Gelenčer, Zoran Plic i Marina Mikolčić te Renata Hrvoić (koja je sudejlovala u ultramaratonu do kraja), pojačani sa dvojicom članova udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru” Igor Vuković i Srečko Zaplatić.

Dolaskom do Virovitice priključuju se Mirjana Jug i Monika Kečkiš koji će nastaviti dalje prema ciljnom odredištu te župan Igor Andrović koji je skupa sa svim sudionicama istrčao dionicu kroz grad Viroviticu. Zahvalnice za sudjelovanje “virovitičkoj ekipi” uručio je Mario Kovač dopredsjednik udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” a riječi podrške i zahvale za organizaciji ovoga ultra maratona uputio je župan Igor Andrović poželivši svim sudionicima da sretno dođu do kraja.

Dolaskom u Suhopolje zbog poslovnih obveza maratonci se rastaju od Ivana Kelečića koji je istrčao u cijelosti dionicu od Kladara do svog Suhopolja. Prije ulaska u mjesto Cabuna “Glasnici istine” se zahvaljuju svojim prijateljima iz Sisačko-moslavačke županije predsjedniku i članu udruge˝Heroji ne umiru˝na dolasku poželevši im sretan put do Gornje Gračenice odnosno Kutine.

Već tradicionalno u Donjim Meljanima maratonce u svom obiteljskom domu dočekuje i okrjepu priprema Vjekoslav Hess dugogodišnji prijatelj “Glasnika istine” i sam sudionik nekoliko memorijalnih utrka.

U Slatini u Parku 136. slatinske brigade sudionike ovog događaja dočekali su pozdravnim riječima pozdravili pročelnik stručne službe grada Slatine Krunoslav Šarabok, Ilija Nikolić predsjednik koordinacije braniteljskih udruga grada Slatine te Robert Turkalj direktor Informativnog centra Slatina.

Paljenjem svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima odali su im dužnu počast. Prije nego što su nastavili dalje, trkaća karavana se oprostila od Mirjane Jug koja je istrčala dionicu od Virovitice do Slatine.

Prije nego što su napustili grad Slatinu sudionici ovoga ultramaratona zastali su obiteljskoj kući člana udruge “Glasnici istine” Darka Dolovskog gdje su “napunili baterije” slasnim kolačima i okrjepom.

Kako zbog obveza nije mogao dočekati maratonce na ciljnom odredištu dožupan Virovitičko-podravske županije Darko Žužak susreo je ultramaratonce u Kozicama gdje ih je pozdravio poželivši im da sretno dođu do Stare Jošave.

U Mikleušu se trkačima priključio i najstariji član udruge Zlatko Milošević te tako kompletirao ekipu koja je došla na ciljno odredište u sastavu: Osječani Ivica Lenard, Robert Kasumović, Iva Smoljan, Zagrepčanin Duško Štrbac, Zdravko Vidović iz Slavonskog Broda, Virovitičani Renata Hrvoić, Monika Kečkiš te Christian Hrvoić, te “Glasnici istine” Virovitičani Mario Kovač i Robert Poljanac, Slatinčani Darko Dolovski i Goran Draksler te Zlatko Milošević iz Nove Bukovice.

Pred Starom Jošavom dočekali su ih Miroslav Milovuković predsjednik UHBL PTSP Virovitičko-podravske županije sa dopredsjednikom Sinišom Kanisom i tajnikom Viktorom Bulavom, Josip Nemec predsjednik udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, Stjepan Varaždinac predsjednik HVIDR-a Orahovica, Ivica Bušljeta predsjednik udruge hrvatskih braniteljai dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa sa svojim zamjenikom u udruzi Mirkom Horvatinom ratnim zapovjednikom specijalne jedinice policije “Barun” te Vladimir Grgurić dopisnik Glasa Slavonije.

Pozdravne riječi sudionicima ultramaratona ispred koordinacije braniteljskih udruga grada Ora hovice, te u ime gradonačelnice grada Orahovice Ane-Marije Petin uputio je Miroslav Milovuković.

Gradonačelnica Petin zbog poslovnih obveza prlključila se skupa sa voditeljicom TZ Orahovica Lanom Jurkin po završetku ultramaratona gdje je upriličila domjenak za sve sudionike te im čestitala na uspješno organiziranom i sprovedenom ultramaratonu podjelivši im skupa sa predsjednikom udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” prigodne zahvalnice.

“Glasnici istine” se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji i realizaciji ovog 6. ultramaratona “Kroz Virovitičko-podravsku županiju” Kladare – Stara Jošava koji je jedinstven iz razloga što se pretrčava u jednom danu cijela jedna hrvatska županija-Virovitičko-podravska.

Za Glasnike istine: Pavo Tutenov
Foto: Mario Kovač i Kristijan Toplak

(111)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*