Naslovna Novo Glasnici istine: 5. Memorijalni maraton Čavoglave – Knin

Glasnici istine: 5. Memorijalni maraton Čavoglave – Knin

112
0

U povodu Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti te u spomen na 24. obljetnicu VRO Oluja – Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” po peti puta je uz pokroviteljstvo ministarstva hrvatskih branitelja organizirala Memorijalni maraton Čavoglave – Knin.


Uz Glasnike istine: Pavu Tutenova, Gorana Drakslera, Ivana Medveda, Roberta Poljanca i Duška Štrbca na maratonu su sudjelovali još i gosti: Virovitičan Christian Hrvoić te članovi udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru”: Igor Vuković i Dejan Šoufek uz logističku pratnju Maria Dupana.

Prije starta memorijalnog maratona u Crkvi hrvatskih mučenika u Čavoglavama sve sudionike blagoslovio je fra Ivan Lukač koji je skupa sa Ivicom Lozina i Matom Buljubašić umirovljenim pukovnicima hrvatske vojske 4. gardijske brigade i ispratio na put do Knina.

Trčeći 36 kilometara po uzavreloj cesti, te kao i uvijek po iznimno visokim temperaturama, maratonci su na ciljno odredište došli vidno iscrpljeni ali sretni i ponosni.

Prema riječima predsjednika “Glasnika istine” Pave Tutenova ovaj Memorijalni maraton Čavoglave – Knin zasigurno je najteži od svih koje Glasnici istine organiziraju. Samim time što je sve prošlo u najboljem redu te što su dostojno po tko zna koji puta predstavili svoja mjesta iz kojih dolaze kao i Virovitičko-podravsku županiju unatoč umoru Glasnici istine sretni su i ponosni.

Također, svojim prijateljima i gostima na ovom maratonu članovima udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru” dali su mogućnost promidžbe svoje udruge što su predsjednik Igor Vuković i član udruge Dejan Šoufek odlično odradili.

Tekst: Pavo Tutenov
Foto: Mario Kovač

(112)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*