Naslovna Grad Festival mladih slatinskih talenata održat će se 23. kolovoza

Festival mladih slatinskih talenata održat će se 23. kolovoza

79
0

Posljednjeg dana svibnja, te 07. lipnja 2019. godine, održane su audicije na kojima je odabrano 7 predškolaca koji nastupaju revijalno i 22 natjecatelja u tri kategorije: kategorija niži razredi I (1. i 2. razredi – 10 natjecatelja), kategorija niži razredi II (3. i 4. razredi – 7 natjecatelja) i kategorija viši razredi (5 natjecatelja).

Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza održano je niz glazbenih radionica i priprema s djecom, a djecu za nastup pripremalo je šest mentorica: Sanela Tot, Tamara Dorić, Melita Čmarec, Gabriela Baketa, Gordana Rakocija i Ivana Strupar. Glazbena pratnja i ove godine bit će Glazbena skupina Čista petica s kojom završne probe započinju danas (19. kolovoza) u 17,00 sati u prostorijama Društva ”Naša djeca” Slatina (dvorište stare Pošte). Festival će se održati u petak, 23. kolovoza 2019. godine, na ljetnoj pozornici na Trgu svetog Josipa s početkom u 19:00 sati. Ovogodišnji festival u organizaciji Društva ”Naša djeca” Slatina financiraju Grad Slatina, Virovitičko-podravska županija i tvrtka Komrad d.o.o. Slatina.

Svi sudionici bit će nagrađeni simboličnim nagradama, dok će najbolji u svakoj kategoriji biti nagrađeni jednodnevnim putovanjem u Zabavni park Prater u Beč, koji se planira za 07. rujna 2019. godine. (vpz.hr, ADF, DND Slatina)

(79)