Naslovna Grad Engleska humanost bez granica

Engleska humanost bez granica

81
0

Engleski prijatelji iz udruge LIVING LIFE iz grada Eastbourne-a od 1998. svakog prosinca uljepšavaju Božić tisućama učenika osnovnih škola slatinskog područja donoseći poklone GIFT OF LOVE u kutijama cipela.

Njih tamo kupuju i pakiraju uglavnom učenici engleskih škola iz regije East Sussex. Ove godine po prvi put naši dragi donatori donijeli su uskrsna čokoladna jaja i bojanke za djecu s porukama Kristove muke i uskrsnuća (na engleskom) koje smo podijelili učenicima nižih razreda na slatinskom području.

Također, zahvaljujući Marini Perica, ravnateljici Crvenog križa Đurđevac podarili smo i djecu u romskom naselju Stiska.

Darovana su i djeca prijatelji Evanđeoske pentekostne crkve u Orahovici. Poslana su čokoladna jaja djeci i u naše „izgubljeno selo“ Kladavac kraj Babine Grede.

Pa dodatna podjela jaja i igračaka djeci predškolskog uzrasta djeci na već tradicionalnom mini ZOO-u slatinskog Crvenog križa.

Preko 1000 djece bilo je obuhvaćeno ovim darivanjima. Slike govore više od riječi.

Prijeći kombijem 1.800 km u jednom smjeru u dva dana i usrećiti nepoznatu djecu, to mogu samo nesebični prijatelji kršćanskog duha, koji na taj način svjedoče i pokazuju Božju ljubav prema svojoj ljudskoj djeci. Finnley, Luke, Stacey, Marjorie, Lynda i Mickey Boy (moj veliki brat) opet su to potvrdili.

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS SVIMA KOJI ŽELE DAVATI I PRIMATI KROZ DJELA LJUBAVI. – HALLELUJAH!!!

Vladimir Jelenčić

(81)