Naslovna Novo EDWARD: Europski dan bez poginulih osoba u prometu

EDWARD: Europski dan bez poginulih osoba u prometu

30
0

Tijekom jučerašnjeg dana je na području Policijske uprave virovitičko – podravske, kao i na području cijele Europe obilježen Europski dan bez poginulih u prometu – projekt EDWARD, čiji je cilj smanjenje stradavanja sudionika prometnih nesreća, posebno smrtnog stradavanja.

Osim pojačanim postupanjem u nadzoru prometa policijskih službenika Policijska uprava virovitičko – podravska se u provedbu projekta uključila i organizacijom prezentacije uređaja i opreme, odnosno postupanja u slučaju prometne nesreće s nastradalom djecom.

Prezentacija organizirana u suradnji s HAKom, Autoklubom Virovitica i Općinom Suhopolje je održana u Suhopolju s početkom u 9.30 sati. Na prezentaciji su sudjelovali ekipa hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko – podravske županije, grupa vatrogasaca sa vozilom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Suhopolje, djelatnik Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanica Orahovica, s opremom, djelatnik Autokluba Virovitica i vozilo službe Pomoć na cesti, te ekipa za očevide prometnih nesreća s vozilom i motociklista Postaje prometne policije Virovitica, za polaznike Dječjeg vrtića Suhopolje i učenike prvih razreda Osnovne škole Suhopolje.
Nakon pokazne prezentacije pružanja prve pomoći djetetu nastradalom u prometnoj nesreći naleta na pješaka i postupanja u slučaju takve prometne nesreće posjetitelji su se upoznali sa uređajima, opremom, vozilima i radom djelatnika svih prisutnih službi.

Cilj projekta je postignut – tijekom srijede, 19. rujna na području policijske uprave nije bilo smrtno stradalih u prometnim nesrećama, a pozitivno je da u 3 evidentirane prometne nesreće nije bilo čak niti ozlijeđenih osoba.

Policijski službenici su u pojačanom nadzoru prometa tijekom jučerašnjeg dana izvršili nadzor 99 sudionika u prometu kod kojih su utvrđena i sankcionirana 44 prekršaja. Jedan je vozač zatečen da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, 4 u prekršaju upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 18 sudionika u prometu je sankcionirano zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 vozača zbog nepropisnog korištenja mobitela i dr.

Izvor: MUP

(30)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*