Naslovna Grad Drugačije…

Drugačije…

28
0

Dva tjedna lockdowna je iza nas. Sasvim dovoljno vremena za prihvatiti kako će nam to ostaviti posljedice i kako cijeli splet okolnosti koji nam se dešava traži što ranije prilagodbe.

A jedna od najdrastičnijih promjena na koju trebamo računati je način i oblik kako ćemo ubuduće komunicirati.

Nije da ćemo prestati komunicirati, no da će druženje u grupama (5+) biti svedeno na minimum ili ga uopće neće biti narednih 6 mjeseci gotovo pa da je siguran scenarij.

Brief u sobi za sastanke s timom od 12 kolega ili prezentacija rješenja X u firmi potencijalnog klijenta na sastanku s brojem ljudi većem od 5, sumnjam da je pretjerano realan scenarij.

Lockdown nas je prisilio i prisiljava da se mijenjamo.

Naravno, mnogi se i dalje tome opiru pa u trenutno aktualne kanale komunikacije pokušavaju ugurati stare modele komunikacije ili igraju na kartu ignorancije, “neće mene”, “siguran sam” pa dok ide neka ide.

Već sam ranije spomenuo da neće preživjeti najpametniji, već oni koji se najlakše i najbrže prilagode novim okolnostima.

I tu je ispred svih nas jako bitan moment da ga što prije skužimo i prihvatimo – potrebno je promijeniti i prilagoditi se okolnostima, a ne se zavaravati da će se okolnosti prilagoditi našim uobičajenim obrascima.

Lista prioriteta se drastično izmijenila i ako želite pametno & mudro zajahati na tom valu, onda stavite naglasak na “jeste zdravi, kako se prilagođavate, mi možemo pomoći u xyz, ovako to radimo po novom”.

Netko bi rekao da empatiju treba staviti na prvo mjestu i u pravu je, no “ulovite” kako je početak komunikacije i razmjenu informacija koje vam ovdje sugeriram klasična prodajna priča – istraživanje i osvještavanja okolnosti u kojima se nalazi potencijalni partner.

Back to school… idemo sve ispočetka…

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Kakve veze ima 5+ ograničenje s empatijom? Nema, već je 5+ ograničenje ovdje da osvijestite kako sve više idemo na 1-na-1 komunikaciju, a kad smo već na tome, onda i empatija i model koji ovdje sugeriram funkcioniraju i trebate ga upogoniti u praksu. 

(28)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*