Naslovna Novo Droge – dovršeno kriminalističko istraživanje

Droge – dovršeno kriminalističko istraživanje

539
0

U petak 24. siječnja 2020. godine, policijski službenici, Službe kriminalističke policije, Policijske uprave virovitičko-podravske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba i počinitelja iz domene kaznenih djela droga.


U sklopu operativne akcije, kriminalističkim istraživanjem je zbog postojanja osnove sumnje u preprodaju tvari koje se nalaze na popisu droga ili iz kojih se može dobiti droga, obuhvaćeno 37 osoba sa područja grada Zagreba, Virovitice i okolnih mjesta, te je tom prilikom utvrđeno da je 25 – godišnjak iz Virovitice, koji neprijavljeno boravi na području grada Zagreba, nabavljao i prodavao droge marihuanu, amfetamin, MDMA i psilicibnske gljive, 24 – godišnjaku iz Virovitice i 24 – godišnjaku sa šireg područja Virovitice, a koji su potom navedene droge prodavali dugim osobama sa područja grada Virovitice i okolice među kojima su bile i maloljetne osobe.

Provedenim pretragama i tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, pronađeno je i oduzeto ukupno: 248,3 grama droge marihuane, 3,8 grama droge amfetamin, 48 komada droge MDMA (ECSTASY), 4 precizne vage sa tragovima droga, 3 „Jointa“, plinski pištolj marke GLOCK, 3 drobilice i 5 grama psilocibinskih gljiva.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja je utvrđeno, kako su 25 – godišnjak i dvoje 24 – godišnjaka, počinili više desetaka kaznena djela „neovlaštene proizvodnje i promet drogama“, te „omogućavanja uživanja droga“ u vezi čega je protiv istih podnijeta kaznena prijava ODO u Virovitici, zbog počinjenih kaznenih djela iz članka 190 st. 2 i 191 st. 1 KZ-a.

PU Virovitičko-podravska

(539)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*