Naslovna Novo Dravska priča – terenska nastava

Dravska priča – terenska nastava

219
0

Učenici razredne nastave OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica dan prije proljetnih praznika održali terensku nastavu u jednoj priči

Učenici su već ranije učili i otkrivali  koliko je lijepa Virovitičko-podravska županija, ali su se ovaj put na terenskoj nastavi u Noskovačkoj Dubravi nedaleko Čađavice doista iznenadili bogatstvom i ljepotom prirode uz rijeku Dravu.

Sa svojim su učiteljicama po prvi put posjetili Informativno-edukativni centar “Dravska priča” koji se nalazi u sklopu Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Uz stručno vodstvo ljubaznog osoblja učenici su pregledali predivno uređen postav Centra i upoznali se sa zanimljivostima iz života mnogobrojnih biljaka i životinja na području Regionalnog parka Mura-Drava.

Tematsko uređenje soba sve je oduševilo. Posjetili su sobu “svijet sova”, kutak leptira, vodozemaca i gmazova, Dravske šume vila i vilenjaka i Ptičju pjevaonicu u kojoj su slušali pjev ptica. Učenici su dobili priliku obići i novouređene spavaonice sa ukupno 34 ležaja koja stoje na raspolaganju svim učenicima za “Školu u prirodi“.

Uz stručno vodstvo obišli su  i poučnu stazu “Dravi u zagrljaj ” te su dobili priliku vidjeti dio bogate biološke raznolikosti Regionalnog parka Mura – Drava, a djecu je posebno oduševila i  promatračnica za ptice.

Zahvaljujemo našim domaćinima na gostoprimstvu. Zaista smo uživali u prekrasnoj prirodi i hostelu, bilo je prekrasno i čarobno!

Više fotografija pogledajte ovdje…

Tekst i foto: Dragana Matić, učiteljica razredne nastave

(219)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*