Naslovna Razno Draksler i Pelengić trče Svetom Ocu u Sarajevo

Draksler i Pelengić trče Svetom Ocu u Sarajevo

30
0

pelac_i_draks_za_papuPovodom pastirskoga pohoda hodočasnika mira Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini u Sarajevo, 06. lipnja 2015. godine – Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika organizira štafetni ultramaraton pod nazivom „U susret hodočasniku mira Svetom Ocu papi Franji“.

U maratonu će sudjelovati 12 maratonaca, a čast dolaska pred Svetog Oca dobila su i dva slatinska maratonca: Goran Draksler i Nenad Pelengić članovi udruge “Glasnici istine – hrvatski maratonci” koji sudjeluju na memorijalnim maratonima diljem Hrvatske pa tako i na memorijalnom maratonu posvećenom u sjećanje na tovarničkog župnika vlč. Ivana Burika, mučki ubijenog 08.10.1991. godine u Tovarniku kojem u čast se svake godine 08. listopada trči od Vukovara do Tovarnika.

Po dolasku u Sarajevo maratonci će u dogovoru s uzoritim kardinalom Vinkom Puljićem, predati Svetom Ocu talijanski prijevod romana o barbarski ubijenom Tovarnićkom svećeniku vlč. Ivanu Buriku.

Planirano je u dva dana štafetno istrčati 250 km od Tovarnika do Sarajeva i tom malom žrtvom doprinijeti tom povijesnom danu.

Pokrovitelj ovog štafetnog ultramaratona je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović .

Pavo Tutenov

(30)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*