Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching “Dogovorit ćemo se” mindset

“Dogovorit ćemo se” mindset

76
0

Za kraj mini serijala mindsetovi potencijalnih klijenata koje treba izbjegavati, ostavio sam onaj koji najviše izludi poduzetnike.

Radi se situaciji kada potencijalni klijent unaprijed ide sa znanjem i spoznajom da ne želi ili si ne može priuštiti uslugu, no kroz različite trikove i tehnike to namjerava anulirati tako da financijski dio zamijeni nekim obećanjem ili dogovorom.

Ne možemo vam platiti cijeli iznos, no dio koji zaradimo poslat ćemo vam na račun…

Kad ovo realiziramo, obećavam da će biti još puno projekata po ovakvoj i puno većoj cijeni. Molim Vas da smanjite cijenu.

Ideja je odlična, mi imamo veliku bazu i potencijal za rasti i voljeli bismo vas imati za partnera / prijatelja / jedinog dobavljača. Naš ulog je iznimno velik i potentan, tako da sada kad smo partneri trebamo imati i drugačije odnose.

Varijacija na temu je milijarde i nije ništa neobično da se ovakve stvari dešavaju, što u našem poslovnom okruženju, ali i u svjetskom okruženju.

Jednostavno je to tako. Jednostavno postoje likovi / tvrtke koje imaju taj mindset iskorištavanja, nakon čega nalaze novu žrtvu koja se polakomi za “uspjehom preko noći” ili “nov sam, moram prve stvari radi na svoju štetu”.

Što god da je, ISKLJUČITE & ZABRANITE pristup takvim likovima i takvim tvrtkama.

Kada počnu “kemijati” oko investicije (cijene) da se nešto prebaci na ovu ili onu stranu, to je u 99% slučajeva znak da nisu korektni i veliki dio odgovornosti za svoj neuspjeh (oni i jesu fokusirani na neuspjeh) žele prebaciti na vas.

Jer da nije tako, već bi vam takav model suradnje i kupovine naznačili u samom početku.

I tu je jako bitna mantra i poslovna postavka – kako klijenti biraju vas, tako i vi birate njih!

Ovakve kakve sam gore opisao ne želite odabrati.

Živci i emocije će vam biti zahvalni, a dugoročno i poslovni račun.

Goran Blagus
(Business klinika)

(76)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*