Naslovna Reportaže Djed Božićnjak i dalje u akciji

Djed Božićnjak i dalje u akciji

53
0

foto_marko_rukavina_malaNa inicijativu Društva Naša djeca Slatine i njihove agilne tajnice Snježane Pačarić djed Božićnjak je na Ivanje 2014. posjetio predškolsku djecu prigradskih slatinskih naselja Senkovac, Markovo i Nova Šarovka koja je su se okupila u senkovačkoj područnoj školi.

Dvadesetak djece s iznenađenjem i radošću dobila su božićne poklone koje je pripremila spomenuta udruga.

Prigodne darove dobile su i mame koje su s djecom izrađivale božićne ukrase. Već 8 tjedana za redom u ovoj školi okupljaju se članice udruge, spomenuta djeca i majke na radionicama nazvanim Veseli sat koje dobivaju svaku pohvalu od sudionika jer donose vitalnost u ova prilično iseljena sela.

foto_marko_rukavina_01

Malu promjenu na bolje i osiguranje budućnosti ove područne škole donose 5-to godišnje trojčice mame Danice Horvatinović i četvero djece obitelji Majer iz Senkovca, te obitelji Virovac iz Markova.

foto_marko_rukavina_02

Djed Božićnjak posjetio je Tomislava i Kristinu Majer hrabru obitelj koja je se nedavno nastanila u Senkovcu i izaziva čuđenje seljana jer imaju tako puno djece. Ova mlada obitelj otvorena je životu i spremna je dočekati i svako buduće dijete kao Božji blagoslov.

foto_marko_rukavina_03

Bit će da su malo stariji Zagorci ovog sela, zaboravili da su i sami potekli iz velikih obitelji, te da je prije 30-40 godina život iako siromašniji materijalnim blagodatima, bio puno više ispunjen ljubavlju i radošću. „Djedica u crvenom“ svojim je posjetom donio veliku radost i 12 godišnjem senkovačkom dječaku Tončiju (s kroničnim tjelesnim i mentalnim oštećenjima).

foto_marko_rukavina_04

Ova mala akcija lokalne zajednice i udruge DND Slatina pokazala je da za donijeti promjenu i ozariti veseljem dječja lica ne treba puno, tek malo organizacije i dobre volje.

Vlatko Jelenčić
Foto: Marko Rukavina

(53)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*