Naslovna Novo Dječji vrtić Suncokret sudjelovao u obilježavanju 100-te obljetnice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Dječji vrtić Suncokret sudjelovao u obilježavanju 100-te obljetnice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

21
0

Dječji vrtić Suncokret imao je veliku čast sudjelovati na Međunarodnoj znanstvenoj i umjetničkoj konferenciji “Suvremene teme u odgoju i obrazovanju – STOO” održanoj na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu povodom 100-te obljetnice Fakulteta.

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Zagreba. Ravnateljica vrtića Snježana Dupan-Lovrić bila je nositeljica radionice “Poklanjam ti zvuk” na simpoziju glazbenog odgoja i obrazovanja.

“Radionica je održana kao primjer dobre prakse suvremenog odgoja i obrazovanja i na njoj sam pokazala jedan od inovativnih i kreativnih načina rada s djecom predškolske dobi. Riječ je o upotrebi zvučnih zdjela, poznatih i pod nazivom “Tibetanske pjevajuće zdjele” tijekom provedbe našeg projekta “Poklanjam ti zvuk” u prošloj pedagoškoj godini.

Neobično i djeci nadasve zanimljivo bilo je to što se pomoću zvučnih zdjela zvuk stvara na jedinstven način a također se i doživljava na osobit način – kako sluhom tako i osjetom vibracije. Na radionici sam profesore s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu i Petrinji te profesore s Glazbene akademije Sveučilišta u Ljubljani upoznala s našim projektom i ponosna sam što smo za njega dobili izvrsne kritike.

Svi sudionici radionice pokazali su veliko oduševljenje pri stvaranju vlastitih zvučnih kreacija sa zdjelama, tako da je radionica prošla u vrlo opuštenoj i veseloj atmosferi. Zahvaljujem se Udruzi za promicanje zdravog života i duhovni razvoj AUM Slatina koja nam je ustupila zvučne zdjele za održavanje projekta “Poklanjam ti zvuk” u našem vrtiću, kao i za provedbu ove radionice u Zagrebu.” – rekla je ravnateljica Snježana Dupan-Lovrić.

Na Međunarodnoj znanstvenoj i umjetničkoj konferenciji “Suvremene teme u odgoju i obrazovanju – STOO” održana su brojna predavanja i radionice na dvanaest različitih simpozija a osim uglednih domaćih stručnjaka na njoj su sudjelovali i brojni europski i svjetski znanstvenici.

Izvor: vrtic-suncokret.hr

 

(21)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*