Naslovna Grad Dječji vrtić Suncokret otvorio vrata svojim polaznicima

Dječji vrtić Suncokret otvorio vrata svojim polaznicima

50
0

Nakon 8 tjedana obustave rada zbog epidemije koronavirusa Dječji vrtić Suncokret otvorio je svoja vrata i primio prve polaznike. Većina roditelja još uvijek uspijeva svoju djecu zbrinuti na neki drugi način te je u vrtić krenulo tek 3 djece.

„U travnju se nitko od 40-ak polaznika vrtića u Slatini i 20-ak polaznika u Područnom odjelu u Mikleušu nije ispisao i to smatramo dobrim pokazateljem za nastavak našeg rada. Prava slika negativnih učinaka ove krize bit će vidljiva već u lipnju, tako da je namjera roditelja da nastave koristiti usluge vrtića nama vrlo važna. Sadašnje mjere zaštite Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i preporuke za rad Ministarstva znanosti i obrazovanja vrlo su strogi i u brojnim vrtićima neprovedivi, no mi zadovoljavamo sve uvjete sigurnog prihvata djece i svih uputa se strogo pridržavamo. Učinili smo sve kako bismo organizaciju našeg rada prilagodili ovoj situaciji i potrebama naših korisnika pa su tako svi zaposlenici vrtića u travnju u cijelosti iskoristili svoje godišnje odmore za 2020. godinu, čime su se stekli uvjeti da budemo na raspolaganju roditeljima tijekom ljetnih mjeseci. Vrijeme obustave rada iskoristili smo i za dezinfekciju svih prostora, opreme i igračaka a puno se je radilo i na uređenju poticajnog prostorno-materijalnog okruženja. U vrtiću je započela i provedba „Vrtića kod kuće“ odnosno svakodnevno snimanje edukativnih materijala za djecu. Virtualni vrtić nastavlja s radom i dalje ali svi jedva čekamo vidjeti djecu uživo, pjevati, plesati, crtati, vježbati i učiti s njima, to nam jako nedostaje. Dat ćemo sve od sebe da se naš odgojno-obrazovni rad nastavi prema planu i programu i da djeca, kada se vrate u vrtić, ne osjete ovu globalnu krizu.“ – rekla je ravnateljica Snježana Dupan-Lovrić.

Dječji vrtić Suncokret sve je korisnike usluga u cijelosti oslobodio plaćanja vrtića za razdoblje od 16. ožujka do 11. svibnja 2020. godine.

(50)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*