Naslovna Grad Dječji vrtić Suncokret bez djece, u tijeku dezinfekcija prostora i igračaka

Dječji vrtić Suncokret bez djece, u tijeku dezinfekcija prostora i igračaka

57
0

Ponedjeljak 16. ožujka za sve odgojno-obrazovne ustanove u Republici Hrvatskoj sve je samo ne jedan u nizu uobičajenih početaka radnoga tjedna. Pitali smo ravnateljicu Dječjeg vrtića Suncokret kako će izgledati organizacija rada u njihovoj ustanovi u narednom razdoblju te koje su mjere poduzeli za sprječavanje širenja epidemije koronavirusa.

– Kao i svi ostali vrtići u Republici Hrvatskoj i Dječji vrtić Suncokret prema odluci Vlade i Stožera civilne zaštite od danas prestaje s radom. O tome smo obavijestili sve roditelje, kao i o mogućnosti organizacije dežurstva za prihvat djece. Vjerujem da su svi roditelji uspjeli na neki drugi način zbrinuti svoju djecu jer nam se za sada nitko nije javio, no unatoč tome što danas u vrtiću nema djece svi djelatnici od jutra su na poslu.

U tijeku je dezinfekcija svih prostora, opreme i igračaka, kako u našem matičnom objektu u Slatini tako i u Područnom odjelu u Mikleušu. U subotu 14. ožujka održali smo radni sastanak svih stručnih djelatnika i dogovorena je organizacija rada u narednom razdoblju, tako da smo spremni za ovu izvanrednu situaciju u kojem god ona smjeru krenula.

Već nekoliko tjedana aktivno provodimo sve propisane preventivne mjere zaštite za očuvanje zdravlja i sprječavanje širenja ove epidemije, u kontaktu smo sa Zavodom za javno zdravstvo i poduzimamo sve što je potrebno kako bismo rizik od širenja koronavirusa u našim prostorima sveli na minimum.

Za period kada vrtić ne bude radio roditelji će biti osloboditi plaćanja čime i mi dajemo svoj doprinos za koliko-toliko olakšavanje ovih izvanrednih životnih okolnosti. Da dodam malo humora u ovu ozbiljnu situaciju, citiram jednog roditelja koji je rekao “Pa možete “online” čuvati djecu!”.

Svima nam sada treba baš to, pozitivno razmišljanje, sprječavanje širenja panike i vjera da će se sve skupa što prije vratiti u normalu kako bismo mogli nastaviti s radom i svim planiranim aktivnostima – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Snježana Dupan-Lovrić.

(57)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*