Naslovna Novo Dječjem vrtiću Suncokret dodijeljeno Priznanje “Europska oznaka jezika”

Dječjem vrtiću Suncokret dodijeljeno Priznanje “Europska oznaka jezika”

52
0

U četvrtak 07. studenog 2019. godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je eTwinning konferencija na temu “eTwinning – za razvoj učitelja budućnosti” u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU.

Dječjem vrtiću Suncokret tom je prilikom uručeno Priznanje “Europska oznaka jezika” za projekt “Što naši roditelji rade kada rade?”. Priznanje je uručeno voditeljici projekta, odgojiteljici Gordani Rakocija, a projekt je izabran kao jedan od inovativnih projekata u učenju stranih jezika.

“Izuzetno smo ponosni na ovo priznanje, budući da u vrtiću tek godinu dana provodimo cjelodnevni program ranog učenja engleskog jezika. To nam je dokaz da smo na pravom putu i motivacija za daljnji, još bolji rad. Svi naši odgojitelji, kako u matičnom vrtiću u Slatini tako i u Područnom odjelu u Mikleušu, posjeduju certifikate za vođenje engleskih programa i kontinuirano se stručno osposobljavaju u području engleskog jezika.

Osim toga upravo je u tijeku i njihova edukacija u korištenju eTwinning platforme kao najveće europske odgojno-obrazovne zajednice.” – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret, Snježana Dupan-Lovrić.

Na eTwinning konferencij istaknuta je važnost konceptualnih promjena u pristupu učenju i poučavanju te kulturi vođenja i upravljanja odgojno-obrazovnim ustanovama, imajući u vidu digitalnu transformaciju škola i vrtića i uvođenje inovativne i suvremene pedagogije. Kroz predavanja i radionice sudionici konferencije upoznali su se s mogućnostima eTwinninga i digitalnim alatima integriranih u platformu a konferenciju su vodili Erasmus+ i eTwinning ambasadori – iskusni odgojno-obrazovni djelatnici s dugogodišnjim iskustvom i uspjesima u aktivnostima eTwinninga i provedbi Erasmus+ projekata.

Izvor: vrtic-suncokret.hr

(52)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*