Naslovna Grad Dječak koji je sanjao najljepše na svijetu: Priča o mom gradu

Dječak koji je sanjao najljepše na svijetu: Priča o mom gradu

131
0

Manifestacija „Ljeto u knjižnici 2018.”, program za ugodno i kvalitetno provođenje vremena namijenjenom djeci, njihovim roditeljima, bakama, tetama pomalo se bliži svome kraju. Družili smo se sa mnogim likovima iz knjiga, oživjeli ih svojim čitanjem, a oni su nam pokazali mnoge stvari koje su nas obradovale, nasmijale, razveselile, podučile, možda i malo rastužile. Družili smo se sa prijateljima, stekli nove prijatelje, ponovno vidjeli one koji dolaze u naš lijepi grad tek za velike ljetne praznike.

Radionica je nastavak prethodne i posvećena je našem gradu – Slatini. Podsjetili smo se da će uskoro biti rođendan našeg grada i stoga smo izabrali prigodnu priču o jednom gradu izniklom na proplanku. Riječ je o igrokazu „Dječak koji je sanjao najljepše na svijetu” poznatog pisca za djecu Mladena Kušeca. Naravno, mi smo ipak malo skratili ovu priču kako bi djeca mogla lakše uvježbati malu scensku predstavu inspiriranu rođendanom našeg grada. Djeca koja nisu sudjelovala u igrokazu crtali su dijelove za našu malu scenu. Bilo je živo i razigrano, baš kako treba za pripremu nekog rođendana.

Djeca su se naročito obradovala poklonima koje je u svojoj torbi ostavila Paulina P, lik iz dječjih priča poznate dječje spisateljice Sanje Polak, kada je bila u “posjeti” našem gradu i knjižnici. Poklone je sponzorirala poznata nakladnička kuća „Znanje” iz Zagreba, njihova predstavnica Uršula Štefić. Na kraju radionice, po odlasku, kako to ljeti biva, a djeca su se izjasnila da je u Slatini najljepši na svijetu, podijelili smo sladoled. Okus vanilije, jagode, čokolade, svakom po želji, može i dvaput.

Nastavljamo sa programom za Dan Grada proglašenjem najčitatelja Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, stoga Vas pozivamo da nas danas posjetite u 19,00 sati i uveličate ovaj događaj. Družit ćemo se uz pjesmu, malu scensku predstavu.

Pridružite nam se. Ljeto je i u knjižnici. Veselimo se Vašem dolasku!

Marija Cindrić
Izvor: knjiznica-slatina.hr

(131)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*