Naslovna Novo Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica

202
0

os_nova_bukovica_dan_ruzicastih_majica_2Pink shirt day u OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači.

Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, odlučili smo kao škola reagirati i pomoći u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju.

Prije mjesec dana smo pripremili naše učenike za ovaj dan i spremno smo ga dočekali. Svi učenici 5.-8. razreda obukli su ružičaste majice i time pokazali drugima da smo i mi protiv vršnjačkog nasilja.

A da se o toj temi uči od malih nogu, svjedoče i učenici drugog razreda koji su sa svojom učiteljicom Draganom podržali akciju i rekli NE nasilju među vršnjacima!

Posebno pohvaljujem učenice 8. razreda, koje ne samo da su obukle ružičasto, već su na vlastitu inicijativu kupile prigodnu majicu.

Osim što smo se lijepo družili i porazgovarali o toj bitnoj temi, u posjet su nam došli i kontakt-policajci PP Slatina gospodin Ž. Lukaček i S. Srednoselac koji su nam održali predavanje o nasilju među mladima te dali nekoliko savjeta kako izbjeći sukobe i najbolje postupati u konfliktnim situacijama.

Autor vijesti i fotografija:
Ksenija Vujić, učiteljica kemije

(202)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*