Naslovna Reportaže Čitanjem do zvijezda 2015./2016. 

Čitanjem do zvijezda 2015./2016. 

122
0

Hrvatska mreža školskih knjižničara organizira već treću godinu natjecanje u projektu za poticanje čitanja “Čitanjem do zvijezda”.

skolsko_natjecanje_slatina_1

Škola Marka Marulića Sltaina se uključila u to zanimljivo natjecanje. Školska razina je održana 11. prosinca 2015. točno u podne. Na natjecanje se prijavilo dvanaest učenica i jedan učenik. Jedna je učenica odustala od natjecanja jer nije bila danas u školi tako da ih je ukupno pristupilo kvizu dvanaestero. Rješavali su on-line kviz, i trebali su odgovoriti na 30 pitanja za 30 minuta, vezan uz djelo “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” Ive Brešana.

Na sljedeću razinu natjecanja plasirali su se svi učenici koji su imali 80 i više posto riješenog testa. Od naših učenika na županijsko natjecanje plasiralo se njih šestero. To su: Sunčica Lovrić, Ema Jajić, Barbara Gabrić, Marinela Sekić, Claudia Balić i Jelena Schweigert.

skolsko_natjecanje_slatina_2
Osim kviza, koji su rješavali danas, učenici su se mogli natjecati i u izradi multimedijskog uratka. Tema uratka je bila “Hamlete, a Shakespeare?” a vezana je, također, za djelo ” Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”. Za izradu uratka prijavila se samo učenica Sunčica Lovrić koja se svojim uratkom plasirala i na županijsko natjecanje.

Zahvaljujem učenicima što su se prijavili i sudjelovali u ovome kvizu, a onima koji su se plasirali na višu razinu želim puno sreće u daljem natjecanju.

Autori: Damir Balković i Sandra Bošnjak

(122)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*