Naslovna Kultura Čitanjem do zvijezda

Čitanjem do zvijezda

120
0

citanjem_do_zvijezda_mČitanjem do zvijezda je natjecanje u znanju i kreativnosti koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a provode ga školski knjižničari. Na državnu razinu plasiralo se pet učenika SŠ Marka Marulića Slatina.

Za državnu su razinu učenici trebali pročitati četiri romana čija je tema roman za mlade (YA literatura), a to su Salinger, J. D. Lovac u žitu, D’Avenia, Alessandro: Bijela kao mlijeko, crvana kao krv, roman Ante Tomića Punoglavci i roman U divljini Jona Krakauera. Pitanja u kvizu obuhvaćaju fabule i likove iz sva četiri romana te detaljna pitanja o autoru, prevoditelju, ilustratoru (ako postoje ilustracije), žanru te pitanja iz opće kulture, a vezana uz mjesta, osobe i slične pojmove koji se spominju u djelima.

citanjem_do_zvijezda_v

Državno je natjecanje bilo u petak, 20. ožujka 2015. godine točno u podne. Povjerenstvo, u sastavu prof. Sandra Bošnjak – član i prof. Jelena Martinović, školska knjižničarka OŠ Josipa Kozarca Slatina kao vanjski član i prof. hrvatskoga jezika Maja Kufner utvrdilo je da je natjecanju pristupilo pet učenika i da je natjecanje bilo u potpunosti regularno.

Natjecanje u znanju provodi se on-line ispunjavanjem ispita znanja. Rezultati kviza automatski su bili prikazani učenicima u aplikaciji na webu HMŠK-a (Čitanjem do zvijezda).

Natjecanju su pristupili učenici, a postigli su sljedeće rezultate:

  • Manuela Mustafi, III. A – 60/74
  • Snježana Ostojić, III. B – 59/74
  • Senna Šimek, III. – 62/74
  • Alen Mikec, III. El. – 60/74
  • Lucija Kovačec, II. – 53/74

Iskrene čestitke našim učenicima.

Povjerenstvo za provedbu natjecanja i mentor učenika Damir Balković, dipl. knjižničar.

Izvor: Srednja Škola M. Marulića

(120)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*