Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Četvrta koje se ne trebamo sramiti…

Četvrta koje se ne trebamo sramiti…

19
0

Mnoge stvari i činjenice trebaju biti podložne učestalom preispitivanju i nešto što je bila istina nekada, danas nužno ne mora biti tako.

Tako smo nekada davno učili kako je Pluton planet, da bi kasnijim istraživanjem zaključili i klasificirali ga u patuljasti planet.

Nekada davno se smatralo da virusi i bakterije ne postoje, jer kako se nisu vidjele golim okom, vjerovalo se da ništa takvog sitnog ni ne postoje.

U svijetlu iznenadnih promjena imamo i teoriju crnog labuda, o kojoj neću sada… potražite u newsletter arhivi.

S obzirom na to kako je ovo poslovni newsletter s poduzetničkim vještinama, tako je samo od sebe i očekivano da se neke stvari i tehnike preispituju i mijenjaju.

Jedna od čestih tehnika za koje se dobivala špotancija je situacija u prodajnom procesu kada puno i previše pričamo o sebi te zanemarujemo potrebe i želje potencijalnog klijenta.

Mi smo… mi možemo… mi omogućujemo… ako želite, možete…

Tako nekako i dan danas izgledaju neefikasna prodajna pisma, no uz malu izmjenu, takva prodajna pisma se mogu pretvoriti u vrlo uspješna pisma.

Naime, stara škola prodajnih vještina je zabranjivala da dajemo previše informacija o sebi i više fokusa stavimo na potrebe potencijalnog klijenta, tj. tolerirao se odnos 10% o sebi, 90% o njima.

Kao što sam spomenuo u uvodu, vremena se mijenjaju i gornji odnos VIŠE NE VRIJEDI.

Zapravo, stigli smo do toga da se više ne treba sramiti i napisati “mi smo…”, “mi možemo…”, “mi…”.

Došli smo do toga da čak i u prvoj rečenicu možete koristiti zamjenicu “mi” i sebe prikazati u svijetlu vrijednosti koje su važne ciljnoj skupini.

Ono što jedino treba uzeti u obzir je mjera i način kako pričate o sebi – samohvala uz kvantificiranu potvrdu je OK, sve ostalo NIJE OK.

… mi smo tvrtka koja u prosjeku vodi 100+ klijenata i posjedujemo petogodišnje iskustvo top 10 SEO pozicioniranja za 98% klijenata te top 3 za ostalih 2%…

Ukratko, ne sramite se “mi” zamjenice i ne slušajte različite prodajne gurue koji vam je brane… osim toga, pogledajte njihove prodajne poruke i “mi” ili neka slična izvedenica “mi” im je uvijek pri vrhu.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Bude teško koristiti “mi” zamjenicu kada je tim samo jedna osoba, kao što iza BK Membership sadržaja i koncepcije stoji samo jedna osoba – ja. Tako da za vas koji imate sličnu postavku mojoj, koristite “ja” zamjenicu i sve će biti OK.

p.p.s. Ja sam solo igrač oko sadržaja, ostatak tima je zaduže za tehnikaliju…

(19)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*