Naslovna Novo CBC ORIENT: Prekogranična suradnja Mađarska – Hrvatska

CBC ORIENT: Prekogranična suradnja Mađarska – Hrvatska

54
0

Orijentacijski klub Sova iz Šećerane (Beli Manastir) i Tájfutásért-Pécs Alapítvány iz Pečuha, uspješno su proveli projekat iz Interreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, sufinanciran EU sredstvima u ukupnom iznosu od skoro 60.000,00 eura.

Projekat je počeo 01. srpnja 2017. godine, a završna konferencija održana je 20. lipnja 2018. u Hotelu Panolija u Našicama.

Cilj projekta je razmjena iskustava u obuci orijentacijskom sportu, u čemu partner iz Mađarske ima bogatije iskustvo te je isto prenio hrvatskom partneru.

Sukladno tome osnovnu obuku i upoznavanje sa orijentacijskim sportom u Osnovnim školama u Belom Manastiru, Našicama, Donjem Miholjcu i Valpovu prošlo je preko 200 djece. Da bi se to provelo nacrtane su i orijentacijske karte.

U sklopu tri radionice treneri, profesori tjelesnog i ostali zainteresirani sportski entuzijasti upoznati su sa metodologijom rada sa djecom, a za kraj je sačinjen priručnik u kojem se objašnjavaju osnove orijentacije, a poklonjen je polaznicima radionica.

Dolores Pajčin
Predsjednica Ok Sova

(54)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*