Naslovna Novo Besplatna konferencija o mogućnostima financiranja za poduzetnice

Besplatna konferencija o mogućnostima financiranja za poduzetnice

69
0

U četvrtak, 07. prosinca 2017. godine, u Poduzetničkom inkubatoru Bios u Osijeku (J. J. Strossmayera 341) održat će se konferencija Mogućnosti financiranja za poduzetnice. Konferencija je namijenjena poduzetnicama i onima koje će to tek postati. Počinje u 12:00, a završava u 16.30 sati.

Najvažnije informacije s konferencije izložiti će Vam:

  • Mario Turalija, član uprave HAMAG-BICRO-a
  • Boris Čagalj, voditelj područnog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak za Slavoniju i Baranju
  • Alma Saganić, potpredsjednica Instituta za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria
  • Ivana Matić, osnivačica mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria
  • Krunoslava Baumschabel Banić, direktorica regije za poslovanje s pravnim osobama u Raiffeisen banci
  • Krešimir Jurić, direktor regije u Raiffeisen Leasingu
  • Natalija Zastavnik Crnički, direktorica tvrtke Salonize

U Hrvatskoj čak 30% poduzetništva čini ono žensko. Razvojem tržišta očekuje se daljnji razvoj ženskog poduzetništva, ali i specifičnih usluga koje to poduzetništvo prate. Već sada mnoge institucije u Hrvatskoj imaju programe za poduzetnice, no o njima se ne zna dovoljno. Zbog toga su mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i Institut za razvoj ženskog poduzetništva Adria pokrenuli niz konferencija o financiranju poduzetnica. Nakon Zagreba, Splita i Varaždina konferencija će se održati u Osijeku.

Poduzetnicama i osobama koje žele zakoračiti u poduzetništvo, na raspolaganju su bespovratne potpore te drugi povoljni načini financiranja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO-a) i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR-a).

Mjere aktivne politike zapošljavanja s naglaskom na potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje te osvrt na korištenje mjera aktivne politike zapošljavanja – teme su Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Raiffeisen banka i Raiffeisen Leasing predstavit će ponudu za poduzetnice unutar koje je i prva kreditna linija za poduzetnice ostvarena u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvitak.

Osim o financiranju, na konferenciji će biti riječi i o aplikacijama koje poduzetnicima unaprjeđuju poslovanje. O suvremenim alatima za organizaciju poslovanja govorit će Natalija Zastavnik Crnički, direktorica tvrtke Salonize. Razvoj istoimene aplikacije sufinanciran je iz EU fondova, tj. Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ulaz na konferenciju je slobodan no zbog ograničenog broja mjesta potrebna je prijava putem internetske stranice Women in Adria.

Krešimira Rendulić
Prorsus komunikacije
098 720 221

(69)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*