Naslovna Kultura Antea Rap – državna prvakinja u izradi multimedijskog uratka

Antea Rap – državna prvakinja u izradi multimedijskog uratka

108
0

Pod pokroviteljstvom udruge Hrvatske mreže školskih knjižničara, na nivou SREDNJIH ŠKOLA RH i šire, provodi se već nekoliko godina projekt Kviz za poticanje čitanja i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda za osnovne i srednje škole”.

Kviz znanja i kreativnosti se sastoji od dva dijela:

  • kviza znanja
  • prezentacije multimedijskog uratka

Odlukom provedbenog povjerenstva navedenog projekta za srednje škole, određena je ovogodišnja tema i odabrana su djela.

Kviz znanja

Ovogodišnja TEMA kviza znanja i kreativnosti je “Putopis”. U kvizu znanja učenici će odgovarati on-line na pitanja iz sljedećih knjiga:

  1. Ephraim Kishon: Kita boli more – Satiričan putopis u kojemu pisac na šaljiv način opisuje svoja putovanja.
  2. Miro Aščić: Afrika – misija na crnom kontinentu – Interesantna i poučna knjiga s mnoštvom informacija o Africi.
  3. Hrvoje Šalković: Pravi se da ovo nisi vidio – Knjiga koja će vas naučiti kako proputovati svijet, samo s putovnicom u džepu.

Prezentacija kreativnog multimedijskog uratka

Digitalni plakat, poster, video clip, animacija… (u trajanu od 2 do 3 minute maksimalno) multimedijski uradak vezuje se uz TEMU, temelji se na popularizaciji čitanja i izrađuje na temelju pročitane sve tri zadane knjige.

U ovom projektu sudjelovale su dvije naše učenice – maturantice, Marinela Sekić iz IV. A gimnazije i Antea Rap iz IV. B gimnazije.

Djevojke su postigle izvanredne rezultate plasiravši se na državnu razinu natjecanja. Marinela je bila uspješna u kvizu znanja, a Antea je postala državna prvakinja u izradi multimedijskog uratka. Evo i službene objave stručnog povjerenstva.

Tročlano povjerenstvo je pregledalo sve multimedijske uratke koji su s regionalne razine prešli u višu, nacionalnu razinu, i vrednovalo ih prema sljedećim kriterijima: originalnost u sferi prikupljanja podataka, duhovitost iznesenih misli i izvornost obrade, individualan pristup na idejno-misaonom planu, odnos oblika i sadržaja u odnosu na uporabu aplikacije, kompozicija vizualnih elemenata, govor, glazba i zvučni efekti i tehnička izvedba.

Ocjene i poredak multimedijskih uradaka dostupni su ovdje: http://bit.ly/2JhYJDq

  1. mjesto s postignutim 151 bodom osvojila je učenica Antea Rap iz Srednje škole Marka Marulića Slatina; mentor, Damir Balković – http://bit.ly/2VGbQ7i
  2. mjesto s postignutih 140 bodova osvojili su učenici Mateo Ciprić, Tamara Radić, Morana Radić, Nika Sogonić, Robert Božić, Gabriel Pinatar iz Srednje škole Novska; mentorica Gordana Grabovac – http://bit.ly/2QGMC6q
  3. mjesto s postignutih 126 bodova osvojio je učenik Dominik Mežnarić iz Tehničke škole Virovitica; mentorica Tanja Kolar Janković – https://bit.ly/2KBLITl

prof. Damir Balković

 

 

 

 

 

 

(108)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*