Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Ambicija & novi potencijalni klijent ne idu zajedno

Ambicija & novi potencijalni klijent ne idu zajedno

11
0

Evo nekoliko opcija oko kojih možete graditi prodajnu koreografiju:

G. Horvat,

1. Rješenje XYZ omogućit će Vam da za više X / manje Y ostvarite (rezultat)…
2. Iskoristite potencijale i prilike, nadogradite postojeće rješenje…
3. Kao prepoznati stručnjak u području X, rješenjem Y moći ćete dodatno…
4. …

Kada biste dobili prodajno pismo ili poziv na suradnju s nečim što bi se vrtjelo oko gornjeg scenarija, biste li bili spremni uložiti vrijeme & novac u novo rješenje, tj. biste li bili spremni nadograditi ono što trenutno koristite?

Ako je sličan sadržaj došao od nepoznatog davatelja usluge, odgovor je NE ili VRLO VJEROJATNO NE(!), dok u scenariju da je pismo došlo od postojećeg davatelja usluga, odgovor bi bio DA ili VRLO VJEROJATNO DA!

Ambicija je izrazito povezana sa željom, no kada u toj jednadžbi nedostaje nešto što se zove “povjerenje”, onda je to jako bitno za znati kod prodajno-poslovnog nastupa.

Jako je malo (<1%) potencijalnih klijenata koji su dovoljno ambiciozni i svjesni svoje želje da naprave korak približavanja prema vama kao davatelju usluge.

Zato jer su ljudi skeptični, oprezni i izrazito nepovjerljivi.

Što vam u konačnici i treba biti potvrda zašto & kako da nastupate prema svojoj potencijalnoj bazi klijenata – STVARAJTE POVJERENJE!

S druge strane, klijente koje imate i još k tome imate OK poslovni odnos, s njima ste izgradili povjerenje i s njima možete igrati na kartu AMBICIJE.

Kombinacija riječi koja u tom scenariju jako dobro funkcionira je “nadogradite X kako biste…”.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. U zadnjoj rečenici je vrlo važna misao / postavka koju često novi poduzetnici ne mogu shvatiti i prihvatiti, te se previše zapetljaju u prezentaciji i demonstraciji stavljajući fokus na funkcionalnosti, a ne prednosti i stvaranje povjerenja.

p.p.s. BK PREMIUM report #5 (listopad / 2018.) dostupan još danas za narudžbu, jer već od sutra ide serijal CTA-ova za pretplatu na #6.

(11)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*