Naslovna Grad Ako volite skijanje i daskanje – Tominac je idealno mjesto za vas

Ako volite skijanje i daskanje – Tominac je idealno mjesto za vas

499
0

Ove godine su za uređenje staze nabavili i ratrak: Ako volite snijeg, skijanje, daskanje i sanjkanje, Tominac u Slatini je idealno mjesto za vas

Premda je vani iznimno hladna, a stupac žive u termometrima varira između deset i pet stupnjeva ispod nule, hladnoća nije spriječila ljubitelje zimskih sportova da dođu na Tominac i osjete draž jurnjave niz skijašku padinu. Snijega ima dovoljno da skijalište proradi i da skijaši, sanjkaši i daskaši „dođu na svoje“. Ove sezone na slatinskom skijalištu bilo je nekoliko skijaških dana, no tek s dolaskom zadnjeg snijega, slijede pravi skijaški dani.

Na Tomincu je sve besprijekorno funkcioniralo. Vučnica duga 220 metara stavljena je u pogon, a članovi Skijaškoga kluba Slatina osobito su bili sretni što se prvi put na djelu pokazao ratrak, specijalni radni stroj za ravnanje snijega. Upravo zahvaljujući toj investiciji, članovi kluba oslobođeni su napornoga višesatnog posla jer do sada su morali sami ugaziti stazu prije svakog skijanja. Zato još jednom zahvaljuju Gradu, gradskoj Zajednici športskih udruga, Turističkoj zajednici te privatnim tvrtkama i pojedincima koji su pomogli kupnju toga stroja.

Slatinski skijaši za promrzle su goste uredili i sklonište u planinarskoj kućici, u kojoj se može ugrijati, presvući ili popiti topla kava ili čaj, a u nedjelju su tople napitke osigurali uz otvorenu vatru.

Skijalište Tominac, koje se prostire na površini od četiri hektara s nagibom od 35 posto, ima skijašku stazu dugu 250 metara, a nalazi se na jednom od sjevernih papučkih obronaka u neposrednoj blizini grada, ni tri kilometra od središta Slatine. Zato je u pravim vremenskim uvjetima upravo idealno mjesto za zimske sportove. Osim toga, za veliki dio Slavonije to je najbliže skijalište, pa nije čudo što u Slatinu dolaze brojni ljubitelji skijanja iz istočnih ravničarskih krajeva. Očekuje se da će najavljene niske temperature i dodatne količine snijega produžiti skijašku sezonu, na radost ljubitelja zimskih sportova. A kako to izgleda na Tomincu, pogledajte u fotogaleriji od prošle zime. (www.glas-slavonije.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

(499)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*