Naslovna Novo 6. Memorijalni maraton Oluja “Čavoglave – Knin”

6. Memorijalni maraton Oluja “Čavoglave – Knin”

126
0

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO “Oluja” – Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” po šesti puta je organizirala memorijalni maraton Čavoglave – Knin.

Uz članove udruge “Glasnici istine”: Gorana Drakslera, Maria Kovača, počasnog člana Duška Štrbca te predsjednika udruge Pavu Tutenova, na memorijalnom maratonu sudjelovali su prijatelji Glasnika istine: Božidar Smokrović iz Čačinaca, Krunoslav Bencek iz Nize, te članovi udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru” iz Gornje Gračenice: Mato Pauković i Srečko Zaplatić, kao i članovi udruge rekreativnog trčanja Nexe team iz Našica: Jasna Plemeniti, Vesna Janković i Dejan Šoufek.

Na ciljnom odredištu u Kninu na gradskom trgu ispred Spomen obilježja sudionike ovog memorijalnog maratonu pozdravili su mnogobrojni hrvatski branitelji i gosti na obilježavanju 25. obljetnice VRO “Oluja”, a maratonce su dočekali članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije “VBR”predvođeni Matom Bubašem koji su vozili od 02.08. – 04.08.2020. godine kroz tri dionice biciklistički maraton od Voćina do Knina u duljini od 450 km.

Zajedničkim paljenjem svijeće ispred Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Kninu i maratonci i biciklisti odali su dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u VRO Oluja ističući kako je ova sportska žrtva najmanje što mogu učiniti kako se ne bi zaboravili poginuli hrvatski branitelji kao i slavni dani hrvatske povijesti iz Domovinskog rata.

Glasnici istine zahvaljuju ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjedniku Mati Bubašu na pomoći u organizaciji i logistici te Slavku Krvavica predsjedniku NK Dinara iz Knina, dugogodišnjem prijatelju Glasnika istine.

Pavo Tutenov

(126)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*