Naslovna Novo 5. Memorijalna utrka Virovitica – Gradina

5. Memorijalna utrka Virovitica – Gradina

33
0

U povodu Dana općine Gradina, udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” u suradnji s Policijskom upravom Virovitičko-podravskom organizirala je po peti puta Memorijalnu utrku Virovitica – Gradina.

Desetak trkača iz Virovitice, Slatine, Nove Bukovice, Suhopolja te gosti iz Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru” trčalo je u spomen na poginule djelatnike policije Virovitičko-podravske te u spomen na poginule i umrle hrvatske branitelje sa područja općine Gradina.

Na samom startu pred Spomen obilježjem poginulim policijskim djelatnicima PU Virovitičko-podravske ispred policijske uprave paljenjem svijeća počast su odali predstavnici braniteljskih udruga grada Virovitice, trkači – sudionici ove memorijalne utrke te Vlasta Honjek-Golinac zamjenica gradonačelnika Virovitice i Siniša Knežević načelnik Policijske uprave VPŽ koji su se pozdravnim riječima obratili nazočnima.

Na svom putu do ciljnog odredišta u Gradini sudionici ove Memorijalne utrke zastali su u Lukaču i mjesnom groblju u Bačevcu gdje su skupa sa predstavnicima braniteljskih udruga grada Virovitice, načelnikom PU te udovicama policijskih djelatnika Zdenkom Strugar i Nevenkom Slavić paljenjem svijeća odali dužnu počast poginulim i umrlim pripadnicima policije i hrvatske vojske.

Na ciljnom odredištu u Gradini sudionike ove Memorijalne utrke dočekao je Marko Ajček načelnik općine Gradina koji je zahvalio organizatorima i svim sudionicima.

Još jednom je kroz ovu memorijalnu utrku pokazano zajedništvo braniteljskih udruga na području Virovitičko podravske županije i grada Virovitice gdje su svi predstavnici udruga od samog početka do kraja memorijalne utrke bili i pratnja i podrška trkačima.

Veliku pomoć u organizaciji bila je HVIDR-a Virovitičko-podravska te Nacionalni sindikat MUP-a podružnica Virovitičko-podravska i predsjednik Dražen Perković osiguravši potrebnu okrijepu.

Na 5. Memorijalnoj utrci sudjelovali su: “Glasnici istine”: Mario Kovač, Zlatko Milošević, Robert Knapić, Goran Draksler i Pavo Tutenov, virovitički rekreativci: Mirjana Jug, Kruno Tomljanović i Damir Brcković, Suhopoljčan Ivan Kelečić, te policijski djelatnik Danijel Relić.

Posebni gosti na ovoj utrci bili su članovi udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru” iz Gornje Gračenice: Igor Vuković predsjednik udruge te Srećko Zaplatić član iste.

Logistička podrška trkačima tijekom cijelog puta bio je Virovitičan Dražen Buketa član biciklističke ekipe VPŽ “VBR”.

Pavo Tutenov

(33)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*