Naslovna Novo 4. polumaraton “Putevima Sibinjskih žrtava”

4. polumaraton “Putevima Sibinjskih žrtava”

78
0

U povodu Dana Općine Sibinj i 83. obljetnice sjećanja na Sibinjske žrtve – događaj koji je trajno obilježio sibinjski kraj sve do današnjih dana, Općina Sibinj i Trkački klub “Brace” iz Slavonskog Broda organizirali su 4. polumaraton “Putevima Sibinjskih žrtava”, 18.02.2018.

Stazu u dužini 21 kilometaa od Jakačine Male, preko Bilica, Grižića, Starog Slatinika pa do Sibinja, trčalo je 30-ak maratonaca iz: Slavonskog Broda, Velike Kopanice, Osijeka, Slatine, Našica i Kutine, te još 40-ak trkača iz raznih sportskih klubova i DVD društava s područja Općine Sibinj, kojma su se pred ulazom u Sibinj pridružila djeca iz Osnovne škole u Sibinju, da bi na ciljno odredište pred Spomenik Sibinjskim žrtvama u Sibinju došla impozantna skupina od preko 150 sudionika.

Na taj način, zaljubljenici u trčanje, podsjetili su se na stradanje osmorice nevinih Hrvata stanovnika Odvoraca, u veljači 1935. godine, mučki ubijenih od strane žandarmerije Kraljevine Jugoslavije, prije pune 83 godine.

Po završetku maratona načelnik općine Sibinj Josip Pavić upriličio je svečanu večeru gdje je predstavnicima udruga, klubova i društava sudionicima ovog događaja uručio prigodne zahvalnice.

Organizatori su se posebno zahvalili članovima udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” Pavi Tutenovu, Zlatku Miloševiću, Goranu Draksleru, Mariu Kovaču, Darku Dolovskom i Željku Nikoliću na dolasku znajući da sudjeluju isključivo na obilježavanjima događaja iz Domovinskog rata diljem Republike Hrvatske te izuzetno cijene što je ovaj polumaraton “Putevima Sibinjskih žrtava” jedini događaj memorijalnog karaktera na kojem sudjeluju, a da nije povezan s Domovinskim ratom.

Pavo Tutenov
Glasnici istine

(78)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*