Naslovna Novo 3. ultramaraton ˝Kroz virovitičko-podravsku županiju˝

3. ultramaraton ˝Kroz virovitičko-podravsku županiju˝

109
0

Povodom Dana Virovitičko-podravske županije udruga maratonaca Virovitičko-podravske ˝Glasnici istine˝ i HVIDR-a Slatina, a pod pokroviteljstvom županije Virovitičko-podravske i obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak organizirali su u subotu 03. rujna 2016. godine, 3. ultramaraton ˝Kroz Virovitičko-podravsku županiju˝ na relaciji Kladare – Stara Jošava u duljini od 86 km.

glasnici_istine_001

Na startu u Kladarama u 07.00 sati sudionike su pozdravili i riječima podrške ohrabrili te simboličnim znakom za start na put ispratili načelnik općine Pitomača Željko Grgačić te Vesna Bedeković , dekanicaVisoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Cilj ovog ultramaratona je pored obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije odavanje i počasti svim poginulim i nestalim braniteljima s područje županije kojima se posvećuje svaki pretrčani kilometar.

glasnici_istine_002

Iako organiziran na štafetni način (izmjenama po grupama) trkači su unatoč sunčanom i vrućem danu dali svoj maksimum.

Cijelu dionicu od 86 km istrčali su Darko Dolovski i Goran Draksler kojem je ovo bila generalna proba pred skori nastup na PH na 100 km.

Istrčavši dionicu od Kladara do Virovitice svoj doprinos su dali i virovitički trkači Kruno Tomljanović i Zlatko Keserica dok je treći virovitičan Bojan Brozović istrčao do Suhopolja.

glasnici_istine_003

Nakon cjelodnednog trčanja na ciljno odredište pred Staru Jošavu stigli su Slatinčani Željko Nikolić, Goran Draksler i Pavo Tutenov, Darko Dolovski iz Dobrovića, Robert Knapić i Zlatko Milošević iz Nove Bukovice, Našičan Goran Špehar, Virovitičan Mario Kovač, te gosti iz Antunovca Renato i Zlatko Romanović, najpoznatiji hrvatski “otac i sin”trkači memorijalnih utrka i maratona.

glasnici_istine_004

Iscrpljene i vidno umorne maratonce dočekao je gradonačelnik grada Orahovice Josip Nemec pozdravivši ih te im čestitao na pothvatu u svoje ime grada Orahovice kao i u ime obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak.

Pored gradonačelnika već tradicionalno sudionike dočekuju i predstavnici HVIDR-a Orahovice, Robert Sam te Miroslav Milovuković predsjednik UHBL PTSP VPŽ Orahovica.

glasnici_istine_005

Tijekom trčanja kroz cijelu županiju ˝Glasnici istine˝ zahvaljuju svima na podršci u mjestima kroz koja su prolazili, a posebno zahvaljuju Vjeki Hesu iz Donjih Meljana i Ivanu Ugarkoviću iz Čačinaca kao i članovima HVIDR-a Slatina na pripremljenoj okrijepi, a također zahvaljuju i Dvojak Pavi iz Donjeg Predrijeva (povratnika iz Austrije), koji je zaustavio trkače u Kozicama te ih iznenadio hladnim napicima.

glasnici_istine_006

Po završetku ovog događaja sudionici su se okupili u Slatini na svečanoj večeri koju je svojim prijateljima i gostima pripremio Nenad Pelengić , član ˝Glasnika istine˝ koji nije mogao zbog obveza sudjelovati u trčanju ali je stoga svoj doprinos dao u onome što odlično radi – kuhanju.

Zahvalnice sudionicima uručili su obnašateljica dužnosti Sanja Bošnjak, predsjednik HVIDR-a Slatine Mato Bubaš, te Pavo Tutenov predsjednik udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝ koji je posebno zahvalio g-đi Bošnjak što je pored svih svojih obveza našla vremena da uruči zahvalnice te pozdravi sudionike 3. ultramaratona ˝Kroz Virovitičko-podravsku županiju˝.

glasnici_istine_007

U ime prisutnih članova udruge ˝Glasnici istine˝ još jednom joj je zahvalio na dodijeljenoj Povelji zahvalnosti udruzi te na podršci koju imaju od županije Virovitičko-podravske kao i od nje same.

Tekst: Glasnici istine
Foto: Glasnici istine
Dragutin Fišli
Matija Rođak
Ivan Šemper

(109)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*