Naslovna Novo 3. izdanje Panonsko – bilogorskog rekreativnog MTB maratona

3. izdanje Panonsko – bilogorskog rekreativnog MTB maratona

62
0

Biker najavljuje treće izdanje Panonsko – bilogorskog rekreativnog MTB maratona koji će se održati 9. rujna

Klub zanimljivog naziva utrku organizira u uskoj suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Turističkom zajednicom Virovitičko-podravske županije, ali i Razvojnom agencijom VIDRA pa nema sumnje da nas u Virovitici očekuje još jedan vrhunski MTB doživljaj.

Pozitivne reakcije brojnih natjecatelja na prethodna izdanja njihova maratona nagnala su nas da malo detaljnije istražimo što vas očekuje ove godine, ali i kako je uopće došlo do ideje i organizacije njihova maratona na kojem će natjecatelji ove godine moći birati između čak 3 različite staze. Naime, natjecatelje očekuju staza A (70 km, 1300 m/uspona), staza B (50 km, 850 m/uspona) i staza C (30 km/650 m/uspona).

– Nas nekoliko entuzijasta i zaljubljenika u biciklizam svoju smo ideju predstavili Turističkoj zajednici i na naše veliko zadovoljstvo ista je odmah i prihvaćena – na početku razgovora rekao nam je Goran Jurković, jedan od inicijatora i organizatora utrke i potom nastavio.

– Prve godine na utrci smo imali samo jednu stazu dužine 70 km i otprilike 80-ak natjecatelja. Druge godine pripremili smo dvije staze dužine 50 i 70 km i samim time povećao se i broj natjecatelja što je definitivno premašilo naša skromna očekivanja.

Prateći trendove ali i želeći se maksimalno prilagoditi svojim gostima organizatori su za ovu godinu pripremili i treću stazu, onu najkraću, dužine staze 30 kilometara na kojoj će se definitivno najbolje snaći rekreativci. One duže i dalje će ostati na raspolaganju svima onima u kojima prevladava natjecateljski duh.

– Bicikliste na utrku ne planiramo privlačiti novčanim nagradama (op.a. iako su organizatori osigurali vrijedne nagrade za sve prvoplasirane natjecatelje) već kvalitetom organizacije same utrke, ali i stazama u koje ulažemo maksimalne resurse ne bi li iste spremno dočekale natjecatelje – dodaje Jurković od kojeg smo saznali i da će se ove godine na utrku moći prijaviti i online, ali i da će na utrci biti niz novina, poput profesionalnog mjerenja vremena koje je na utrkama najvišeg ranga sada već standard.

Start, cilj i proglašenje pobjednika održat će se gotovo u samom središtu grada, točnije u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici što je promjena u odnosu na protekle godine. Tim potezom organizatori su “ubili dvije muhe”. Naime, osim što će povećati atraktivnost same utrke i dodatno ju približiti publici, sa staze će se izbaciti gotovo 80% asfaltne podloge u odnosu na prošlu godinu.

– Upravo je asfaltna podloga bila najveći prigovor natjecatelja i sada ćemo i taj dio promijeniti što će vjerujemo oduševiti mnoge. Staza se inače promijenila za više od 60% u odnosu na prošlogodišnju i oplemenili smo ju novim, super zanimljivim dijelovima. Jedan dio staze prolazi i skijaškom stazom gdje nagib prelazi 16% ali i gdje će se nalaziti jedan od nekoliko Strava segmenata – za kraj je zaključio Jurković.

Sve ovo ali i sve ono čega se nismo dotakli u tekstu trebali bi biti dovoljan “mamac” da prihvatite izazov i prijavite svoje sudjelovanje na 3. Panonsko – bilogorskom rekreativnom MTB maratonu koji će vas, uvjereni smo, oduševiti vožnjom prekrasnim šumskim i makadamskim putevima, ali i pogledima s prekrasnih vidikovaca koji će vam definitivno “oduzeti dah”. Stoga, vaše jedino odredište 09. rujna 2018. godine – je Virovitica. (biker.hr, vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

(62)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*