Naslovna Novo 24 – satni nadzor brzine kretanja vozila

24 – satni nadzor brzine kretanja vozila

555
0

Od početka ovoga tjedan policijski službenici Policijske uprave virovitičko – podravske vrše pojačani nadzor brzine kretanja vozila u sklopu planiranih aktivnosti organizacije TISPOL, a u srijedu, 03. travnja 2019. godine, od 00:00 do 24:00 sata je na cijelom području županije proveden 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

Tijekom provedbe 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila policijski službenici su kod 56 vozača uređajima za mjerenje brzine kretanja vozila izmjerili brzinu veću od ograničenja na dijelu prometnice na kojem je nadzor vršen. Najveće prekoračenje brzine kretanja vozila je izmjereno kod vozača osobnog automobila koji je brzinom od 134 km/h vozio u 20.10 sati u Ulici kralja Tomislava u Suhopolju, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 70 km/h.

Zbog počinjenja ovog prekršaja će vozač biti sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od najmanje 5.000 kn, biti će mu određena 3 negativna boda i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca u slučaju da je ovaj prekršaj počinio prvi puta, dok će, ukoliko se radi o povratniku, trajanje zaštitne mjere biti duže.

Policijski službenici će do kraja tjedna nastaviti s posebno pojačanim nadzorom brzine kretanja vozila, dok će osim po ovom prekršaju, koji je najčešći uzrok najtežih prometnih nesreća, tijekom vikenda posebno pojačano postupati u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola, te sankcioniranju nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja „4 najčešća ubojice u prometu“, ali i na nadzoru prometa i zaštiti najugroženijih kategorija sudionika u prometu, odnosno vozača bicikla, mopeda i motocikla, te pješaka.

Glasnogovornik
Josip Štajdohar

(555)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*