Naslovna Reportaže 2. ultramaraton kroz VPŽ

2. ultramaraton kroz VPŽ

11
0

U povodu Dana županije Virovitičko-podravske udruga HVIDR-a Slatina i udruga Glasnici istine-Hrvatski maratonci pod pod pokroviteljstvom županije Virovitičko-podravske organizirali su 29.08, 2.ultramaraton”Virovitičko-podravskom županijom”od Kladara do Stare Jošave u dužini od 87km.Cilj ovog ultramaratona je spojiti zapad i istok županije te svaki pretrčani kilometar posvetiti poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima kao i civilnim žrtvama Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije.

glasnici_istine_1

Na startu u Kladarama riječima pozdrava,podrške i potpore sudionicima ovog ultramaratona obratio se dožupan Zdravko Dijaković.

Točno u 07.00 startali su: Ivica Lenard iz Josipovca, Zlatko Romanović iz Antunovca, Kristijan Zorić iz Slavonskog Broda, Hrvoje Bat iz Bukovlja, Mario Kovač iz Virovitice, Goran Draksler, Željko Nikolić, Stevo Vurdelja i Pavo Tutenov iz Slatine, Ivica Marinić iz Orahovice, Darko Dolovski iz Dobrovića, Zlatko Milošević iz Nove Bukovice te Joseph Sahovic i Jadranka Milošević iz Pittsburgha u Americi u pratnji biciklistice Kristine Lenard iz Josipovca.

glasnici_istine_5

Svoj doprinos dali su još i dvojica Virovitičana Bojan Brozović i Zlatko Keserica koji su istrčali dionicu od Virovitice do Cabune.

U Donjim Meljanima već tradicionalno maratonci zastaju kod Vjeke Hesa koji ih dočekuje sa okrjepom.

glasnici_istine_2

U Slatinu se stiglo u planiranih 12.45 gdje su ih dočekali Mato Bubaš i Ilija Nikolić ispred Slatinske HVIDR-e te članovi obitelji slatinskih maratonaca.

Paljenjem svijeća kod spomenika Hrvatskim braniteljima u parku 136. brigade odali su počast poginulim i nestalim braniteljima.

Na daljnjem putu zastali su u Novoj Bukovici gdje su ih dočekali i okrjepu pripremili udruga PTSP Nova Bukovica i načelnik općine Željko Vencl te sudionici sportskih igara hrv. branitelja koje se u to vrijeme odvijalo u N. Bukovici. U Mikleušu je sudionike ovog ultramaratona ugodno iznenadio doček i okrjepa u kafe baru All In.

glasnici_istine_3

Na ciljnom odredištu u Staroj Jošavi srdačan doček Ane Marije Petin, predsjednice Skupštine Virovitičko-podravske županije te članova HVIDR-e i UHBL PTSP Orahovica. Zanimljivo je izdvojiti izjavu Ivice Lenarda jednog od najvećih Hrvatski biciklista humanitarca i ultramaratonca iz Josipovca “…kad dođeš na cilj ovako nečeg iscrpljujućeg i budeš srdačno dočekan uz iskrene riječi potpore i divljenja što je rekla vaša predsjednica Skupštine zaboravi se na sav onaj napor i 86km“.

glasnici_istine_4

U večernjim satima u restoranu Stari podrum zahvalnice sudionicima uručili su uz prigodne riječi pozdrava dožupanica Sanja Bošnjak ,gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš te Mato Bubaš dopredsjednik VPŽ Skupštine i predsjednik HVIDR-a Slatina.

Na kraju predsjednik udruge Glasnici istine Pavo Tutenov zahvalio je svima koji su pomogli u organizaciji ovog događaja kao i maratoncima na dolasku.

Glasnici istine

 

(11)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*