Naslovna Reportaže 2. memorijalni maraton “Život za život”

2. memorijalni maraton “Život za život”

41
0

glasnici_istine_malaSlatinski maratonci Goran Draksler, Pavo Tutenov iz udruge Glasnici istine – hrvatski maratonci sudjelovali su na 2. memorijalnom maratonu “Život za život” organiziranom u povodu 23. obljetnice akcije Baranja.

U toj akciji izvedenoj 03.04.1992. godine, poginulo je 15 pripadnika 107. valpovačke brigade HV dok ih je 87 ranjeno.

glasnici_istine_02

U sjećanje na njih 20-ak maratonaca i 30-ak pripadnika Hrvatske vojske istrčalo je od Belog Manastira do spomen obilježja poginulim pripadnicima 107. brigade na nasipu kod Belišća dionicu dugu 20 km.

glasnici_istine_01

Na startu u Belom Manastiru ispred spomen obilježja “Sveto Hrvatsko tlo” sudionike ovog Memorijalnog maratona ispratili su gradonačelnik grada Belog Manastira Ivan Doboš te Mirko Žaja i Ivan Lovrenčić, predstavnici udruga iz Domovinskog rata grada Belog Manastira.

glasnici_istine_07

Na memorabilnom maratonu su pored slatinskih Glasnika istine sudjelovali i članovi udruge iz Našica i Josipova, te maratonci iz Zagreba, Osijeka, Našica, Belišća, Valpova kao i gradonačelnk grada Našica Krešimir Žagar koji be česti sudionik maratona posvećenih u sjećanje na Domovinski rat.

glasnici_istine_05

Na maratonuje sudjelovao te cijelu dionicu istrčao i predsjednik HSP-a Danijel Srb.

glasnici_istine_06

Po završetku memorijalnog maratona zahvalnice sudionicima je uručio i riječi zahvale za sudjelovanje uputio generalpukovnik Slavko Barić.

glasnici_istine_03

Glasnici istine – hrvatski maratonci
Foto: Ž. S A S

(41)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*