Naslovna Reportaže 2. Memorijalni maraton “Da se ne zaboravi Baranja ’91”

2. Memorijalni maraton “Da se ne zaboravi Baranja ’91”

33
0

U povodu obilježavanja sjećanja na stradavanja Baranjaca u Domovinskom ratu, Maraton klub “Hrvatski sokol” iz Osijeka organizirao je 25.08.2012. godine 2. Memorijalni maraton od Osijeka do Batine u dužini od 40 km, pod nazivom ” Da se ne zaboravi Baranja ’91”.

Maraton je nastao na inicijativu slatinskog maratonca Pave Tutenova rodom iz Draža u Baranji, koji je i sudjelovao u utrci. Trčalo je još 20 maratonaca i maratonki između kojih i Zlatko Milošević, maratonac iz Nove Bukovice.

Zlatko Milošević i Pavo Tutenov sudjeluju na svim memorijalnim maratonima posvećenim sjećanjima na događanja iz Domovinskog rata, kao i Miroslav Milovuković Minkila predsjednik UHBL PTSP Orahovica koji je bio logistička pratnja.

Start maratona bio je sa baranjske strane mosta u Osijeku u 08:00 sati, a cilj u 12:45 sati u Batini, gdje je sudionike maratona dočekao načelnik općine Draž – Stjepan Šašlin, ratni zapovjednik 135. baranjske brigade. Uslijedilo je bacanje vijenca u Dunav čime je na simboličan način odana počast svim nestalim i poginulim Baranjcima u domovinskom ratu.

Uz općinu Draž, kao glavnog pokrovitelja, realizaciju ovog maratona pripomogli su Bizovačke toplice i UHBL PTSP Orahovica.

Pavo Tutenov

(33)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*