Naslovna Zabava 19. slatinske maškare [VIDEO]

19. slatinske maškare [VIDEO]

15
1

maskare_slatina2013Naša mikro-minijaturna televizijska kuća “slatina.tv” ovog ponedjeljka umjesto planinarskog pohoda “slavonskih šapica” predstavlja polusatni video zapis sa 19. slatinskih maškara.

Nadamo se da ćete makar malo uživati u pogledu na tu prekrasnu djecu, jer odraslih maski nije bilo,  i odvojiti dovoljno vremena za pregledavanje filma na čije smo stvaranje utrošili preko nekoliko sati naših života (snimanje 90′., konvertiranje 45′., montiranje 60′., podizanje na net 300′).

Kada bi volontiranje bilo opće priznato “slatina.net” & “slatina.tv” bi se mogla pohvaliti sa nekoliko tisuća besplatnih sati rada za opće dobro.

S obzirom da je rad stvorio čovjeka, nije teško volontirati – strašno je iz godine u godinu gledati  odsustvo emocija i reakcija Slatinčana na bilo kakve aktivnosti u ovom gradu. Bez obzira jel’ se radi o poslu, zabavi, politici,  prosvjedima, maškarama – sve je uvijek mlako i mrtvo!

Osim osude Fali-begu, ove godine bi trebalo osuditi gledatelje jer nisu sposobni: pljeskati, zviždati, klicati, smijati se i barem na trenutak zaboraviti tekuću problematiku.

Ponavlja se i dugogodišnja praksa – odlazak sa mjesta događanja što je prije moguće!?

Uistinu nije lijepo gledati nastup i fotografirati samo vlastito potomstvo, a zatim se pokupiti i ekspresno otići dok nastupaju druga djeca!

Predstava ima svoj početak, priču, poruke, nastupe, izjave zahvalnosti ljudima koji su to omogućili i koji su uložili silan trud, odvoji novac i vrijeme u realizaciju, a većina dođe, popije, pojede, napravi koju fotku i trk što dalje prije završetka nastupa, proglašenja pobjednika, čitanja osude, prije spaljivanja fašnika i kraja predstave.

Nije moguće da volimo samo vlastitu djecu, krafne, vino i čaj!? Zar drugi sudionici, tuđa djeca, volonteri, organizatori, glazbenici ne zaslužuju pozornost, pljesak, smiješak, malo pozornosti…

19. slatinske maškare su usprkos svemu vrlo dobro organizirane, a s obzirom na vremenske prilike koje nisu niti približne onima na karnevalu u Rio de Janeiro – 20. slatinske maškare bi trebalo organizirati u zatvorenom prostoru, npr. u dvorani Srednje škole Marka Marulića.

(15)

Tagovi:


Comment(1)

  1. “strašno je iz godine u godinu gledati odsustvo emocija i reakcija Slatinčana na bilo kakve aktivnosti u ovom gradu. Bez obzira jel’ se radi o poslu, zabavi, politici, prosvjedima, maškarama – sve je uvijek mlako i mrtvo!”

    U potpunosti se slažem s izrečenim, više ljudi koji šeću sa obitelji se sretne u Mikleušu, Čađavici, Čačincima (Voćin da ne govorim), nego u Slatini.

    Zar je toliko teško izići van i družiti se s ljudima i djecom?

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*