Naslovna Reportaže 100% za Hrvatsku

100% za Hrvatsku

50
1

ultramaraton-vu-zg-drakslerU organizaciji maraton kluba Hrvatski sokol iz Osijeka i udruge Glasnici istine – hrvatski maratonci iz Slatine, održan je 25. i 26. siječnja 2015. godine, štafetni ultramaraton od Vukovara do Zagreba u dužini od 328 km pod simboličnim nazivom “100% za Hrvatsku”.

Ultramaraton je organiziran u znak podrške udruzi Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata i braniteljima, koji prosvjeduju već 99 dana ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66.

Na startu u Vukovaru, kod Križa za slobodnu Hrvatsku, maratonce je pozdravio te riječima podrške ispratio gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, a na ciljnom odredištu u Zagrebu u Savskoj 66 dočekao ih je Đuro Glogoški predsjednik udruge 100% invalida Domovinskog rata te branitelji i ostali građani.

ultramaraton_vu_zg_cilj

Tijekom štafetnog ultramaratona na stazi je izvršeno 43 međusobne izmjene maratonaca po dionicama. Na dugom putu do cilja okrjepu su im pripremili i rječi podrške uputili u Novoj Kapeli – HSP Nova Kapela te u Novoj Gradiški članovi novogradiške HVIDR-e.

Unatoč lošem vremenu pogotovo tijekom cijele noći kada ih je pratio jak vjetar susnježica i mračna cesta svoj cilj su uspjeli ostvariti – dotrčati do Savske 66.

ultramaraton_vu_zg_cilj_2

Točno u podne 26.01.2015. dotrčali su Osječani: Damir Černić, Bonny Tokić, Ivan Nikolić i Domagoj Katušić, Slatinčani: Goran Draksler i Željko Nikolić, Ivica Lenard iz Josipovca, Mirko Ervačić iz Koritne te Zlatko Milošević iz Nove Bukovice u pratnji fotografa i vozača Stjepana Zeca iz Osijeka, snimatelja Željka Černića iz Tenje te Slatinčanina Pave Tutenova predsjednika udruge Glasnici istine – hrvatski maratonci.

U ostvarivanju ovog velikog poduhvata – štafetnog ultramaratona pomogli su: Moto klub Osijek, županija Virovitičko-podravska, športski savez Virovitičko-podravske županije, te HVIDR-a VPŽ i općina Nova Bukovica.

Glasnici istine

(50)

Tagovi:


Comment(1)

  1. Ovo zaista mogu uraditi samo posebno psihofizički spremni i vrlo,vrlo odvažni ljudi ! Iskrene čestitke svim sudionicima ovog ultramaratona u koji je utkano mnago vrijednog truda,napora i velike ljubavi prema svim žrtvama i i braniteljima voljene nam Domovine Hrvatske !

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*