Naslovna Novo 10. Mioljska potkova

10. Mioljska potkova

132
0

Rijeke posjetitelja slijevale su se u nedjelju prema Gornjem Predrijevu gdje je na hipodromu Majda župan Igor Andrović otvorio 10. Mioljsku potkovu

Rijeke posjetitelja slijevale su se u nedjelju prema Gornjem Predrijevu, gdje se je održavala 10. Mioljska potkova, natjecanje koje je otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, natjecanje koje je kroz godine postalo prvorazredna atrakcija. Prekrasno nedjeljno sunčano vrijeme na hipodrom Majda privuklo je mnoštvo posjetitelja. Bilo je tu svega za vidjeti, vrhunsku gastronomsku ponudu i još bolju kapljicu, tradicijske nošnje i pjesmu, konje i kočije, a svi oni došli su vidjeti Mioljsku potkovu, natjecanje koje čiji je organizator i ove godine bila Konjička udruga Mijoljska potkova Gornje Predrijevo u uskoj suradnji s Mjesnim odborom Gornje Predrijevo, te pokroviteljstvo Općine Sopje, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije i pomoć brojnih sponzora.

Uz župana Igora Androvića, bio je tu i predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, kao i Antun Puškarić predsjednik Konjičke udruge Mijoljska potkova Gornje Predrijevo. Župnik iz Sopja, Oliver Kranjčić blagoslovio je sve natjecatelje ovogodišnje jubilarne 10. Mioljske potkove.

Nakon održanih galopskih utrka i western jahanja proglašeni su najuspješniji, kojima je načelnik Općine Sopje Berislav Androš uručio pehare i medalje. U western jahanju najuspješniji je bio Nikola Komljenović na grlu Sultan, drugo vrijeme imao je Franjo Vizner s grlom Garo, a treće Tomislav Mihalić na grlu Korina. U galopskim utrkama slavila Tena Major na grlu Kleopatra, drugi je bilo Boro Lučenčić na grlu Mia, a treća Nives Ančić s grlom Luna. Pehar za najljepšu kočiju otišao je Ergeli Višnjica, odnosno kočijašu Franji Vizneru koji je konje utrenirao zajedno sa Alenom Barićem. Također, općinski načelnik Berislav Androš uručio je medalje najuspješnijim sudionicima natjecanja u starim sportovima, koje je organizirala Udruga sportske rekreacije “Sport za sve”, Podravac Sopje. kako je bio u „zagrijavanju“ pred utrke konja, western jahanja, skakanja u vreći i hodanja na štulama, možete vidjeti u našoj fotogaleriji. (vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

(132)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*