Naslovna Novo 10. listopada početak rada kamera za nadzor brzine prometa

10. listopada početak rada kamera za nadzor brzine prometa

224
0

Obavještavamo sve vozače kako PU virovitičko-podravska sa u četvrtak, 10. listopada 2019. godine, započinje sa radom na aplikaciji snimke prekršaja, odnosno sa radom fiksnih kamera, koje su trenutno postavljene na području Virovitičko-podravske županije. Ovom prigodom pozivamo sve vozače na dosljedno poštivanje svih prometnih propisa, naročito u mjestima, gdje su postavljene fiksne kamere, kako bi na taj način izbjegli moguće sankcioniranje prometnih prekršaja.

U prvih devet mjeseci ove godine na području Policijske uprave virovitičko – podravske, evidentirano je 412 prometnih nesreća u kojima su 3 osobe smrtno stradale, 28 osoba je teško ozlijeđeno i 174 lako, što predstavlja poboljšanje stanja po svim segmentima osim broju lako ozlijeđenih kojih je bilo 29 više nego u istom periodu prošle godine.

U cilju održavanja takvog stanja i podizanja stanja sigurnosti na još višu razinu u posljednjem tromjesečju ove godine od predstojećeg vikenda policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorom prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu.

Glasnogovornik:
Josip Štajdohar

(224)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*