Naslovna Reportaže 10. godina BK Slatina

10. godina BK Slatina

30
0

Jučer, 03. veljače 2012. u 19:00 sati, u “Centru nevladinih udruga” održana je Redovna godišnja i izvanredna izborna skupština “Biciklističkog kluba Slatina”. Bila je to ujedno prigoda za druženje i obilježavanje 10-te godišnjice postojanja “BK Slatina”, izložbu fotografija Snježane Pačarić i domjenak za članove i goste.

Radno predsjedništvo skupštine u sastavu Mladen Crnobrnja, Željko Juras i Mario Perković, podnijelo je izvješće o radu i financijsko zvješće za 2011. kao i prijedlog programa financijskog plana za 2012. godinu.

U 2011. godine ostvareno je:

Biciklistička škola: Prvi ciklus biciklističke škole je uspješno odrađen i završio je iznimno poučnim predavanjem Dr. Petra Nedića na temu biciklizam i zdravlje.

Rekreativne vožnje i biciklijade: Kroz cijelu godinu održan je niz rekreativnih vožnji u kojima su sudjelovali članovi kluba i svi građani koji su se odazvali pozivima putem društvenih mreža ili plakata koji su postavljeni po gradu.

Održano je i nekoliko biciklijada od kojih možemo izdvojiti: Biciklijadu povodom Dana planeta Zemlje koju smo organizirali u suradji s Zeitgeist pokretom Hrvatska i udrugom mladih KRIK. Biciklijada je održana 23.04.2011, gdje se u slatinskom parku okupilo oko 25 sudionika među kojima su bili i gosti iz Daruvara. Vozilo se do slatinskog jezera gdje je održan piknik. Biciklijadu održanu 17.09.2011 kojoj se priključilo 70-ak biciklista rekreativaca. Vozilo se od centra Slatine preko Sopja i Vaške do Višnjice odakle se nakon kraćeg odmora krenulo kroz Španat, Gornji Miholjac i Bakić prema slatinskom jezeru Javorica. Na jezeru je upriličen ručak za sve sudionike, podjela priznanja zaslužnima za organizaciju 8. kola Slavonske biciklističke lige i na kraju tombola sa prigodnim nagradama. Klub je sudjelovao i na biciklijadi Osnovne škole Josipa Kozarca koja se vozila do Višjnice i nazad, a članovi kluba su bili tehnička podrška i pomogli su nastavnicima u održanju reda i discipline.

Biciklistički kup: Pokrenut je i dječji biciklistički kup u kojem se natječu završni razredi osnovne škole i srednjoškolci. Planirano je ukupno 8. kola, od kojih su tri kola održana u listopadu i studenom ove godine, a ostatak je planiran za 2012. Ukupni nagradni fond natjecanja iznosi 1800kn.

Slavonska brdsko biciklistička liga: Prošle godine klub je počeo aktivno sudjelovati u natjecanju Slavonske brdsko biciklističke lige, gdje su stečena prva natjecateljska iskustva u brdskom biciklizmu. Biciklistički klub Slatina je u ukupnom poretku kroz 13 kola natjecanja u konkurenciji od 18 klubova zauzeo 12. mjesto, što je za prvu natjecateljsku sezonu izniman uspjeh. Najviše problema imali smo s pronalaskom prijevoza, jer je za transport 10-ak bicikala potrebna prikolica ili gospodarsko vozilo.

Organizacija 8. kola SBBL: Jedan od najvećih zadataka i izazova koje smo si postavili za prošlu godinu svakako je organizacija natjecanja Slavonske brdsko biciklističke lige, gdje nam je ukazano povjerenje od strane organizatora lige da budemo domaćini jedne od utrka. Sudeći prema povratnim informacijama članova našeg kluba i natjecatelja iz ostalih klubova ovaj zadatak smo obavili vrlo uspješno i iznad naših očekivanja. Uz minimalna financijska sredstva i veliki trud svih članova i prijatelja kluba te veliki broj volontera smatram da smo u Slatini pokrenuli jednu posve novu sportsku priču koju ćemo nadam se uspjeti nastaviti kroz naredne godine.

Registar bicikala: Zajedničkom suradnjom Biciklističkog kluba i PP Slatina formiran je registar bicikala u koji je zajedničkim akcijama evidentiranja i fotografiranja upisano 70-ak bicikala. Registracija bicikla je besplatna, pri čemu svaki registirani bicikl dobiva naljepnicu s jedinstvenim brojem, a u registar ulaze podatci o vlasniku i detaljni podatci o biciklu uključujući i fotografiju samog bicikla. Ovo je prije svega preventiva od krađe jer policiji omogućava lakšu identifikaciju i pronalazak vlasnika, a vlasnicima daje osjećaj sigurnosti.

Projekt “Sigurno u prometu”: Inicijativom Biciklističkog kluba održana su tri koordinacijska sastanka između OŠ Josipa Kozarca, PP Slatina, HAK-a i BK Slatina, nakon čega se krenulo u realizaciju projekta. Prva predavanja učenicima petih razreda održali su članovi biciklističkog kuba, na temu „priča o biciklu“, nakon čega su usljedila predavanja predstavnika policije koji su učenike informirali o sigurnosti biciklista u prometu.

Vidra: BK Slatina je sudjelovao na informativnom sastanku Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije(VIDRA). Tema sastanka je bila turistički projekt koji se priprema za natječaj IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska, a sudionici su svojim prijedlozima i sugestijama doprinijeli razradi ideje za prijavu projekta biciklističkih staza Virovitičko-podravske županije.

Prijedlog programa rada za 2012. godinu:

  • Natjecanje u novoj sezoni SBBL i ponovno održavanje utrke u Slatini;
  • Nastavak dječjeg biciklističkog kupa;
  • Planiramo tri biciklijade u 2012. i to u ožujku, lipnju i rujnu;
  • Nastavit će se i projekt sigurno u prometu u kojem će predavanja o prometnim pravilima održati predstavnici HAK-a, nakon čega slijedi pismena i praktična provjera te evaluacija samog projekta:
  • U suradnji s policijom nastavit će se proces registracije bicikala.

[nggallery id=14]

(30)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*