Naslovna Reportaže 1. maraton Putevima Sibinjskih žrtava

1. maraton Putevima Sibinjskih žrtava

24
0

glasnici_istine_mU povodu Dana općine Sibinj i 80. obljetnice sjećanja na Sibinjske žrtve – događaj koji je trajno obilježio sibinjski kraj sve do današnjih dana, Općina Sibinj i Trkačkig kluba ˝Brace˝ iz Slavonskog Broda organizirali su 1. maraton ˝Putevima Sibinjskih žrtava˝.

Stazu u dužini 18 kilometara od Jakačine Male, preko Bilica, Grižića, Starog Slatinika pa do Sibinja, trčalo je 30 maratonaca iz Slavonskog Broda, Velike Kopanice, Strizivojne, Osijeka, Slatine, Kutine i Batrine te Sibinja, a na pojedinim dionicama priključivali su im se nogometaši svih nogometnih klubova s područja općine Sibinj da bi na ciljno odredište pred Spomenik Sibinjskim žrtvama u Sibinju došla impozantna skupina od 120 sudionika..

glasnici_istine_v2

Na taj način, zaljubljenici u trčanje, podsjetili su se na stradanje osmorice nevinih hrvata stanovnika Odvoraca, u veljači 1935. mučki ubijenih od strane žandarmerije Kraljevine Jugoslavije, prije punih 80 godina.

Po završetku maratona održana i promocija monografije pod nazivom ‘Padoše nevini, padoše od sile’ autorice Nataše Travarević, koja je posvećena 80-toj obljetnici Sibinjskih žrtava.

glasnici_istine_v

Na ovom maratonu sudjelovali su i Glasnici istine – hrvatski maratonci iz Osijeka, Sl. Broda, Batrine te Slatinčani Goran Draksler, Nenad Pelengić, Pavo Tutenov i Ivan Medved iz Kozica.

Tekst i slike: Glasnici istine

(24)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*