Zašto je search opasan

26
0

Search ili pretraživanje je danas vrlo popularno u korištenju google AdWords servisa za oglašavanje.

Uobičajena postavka je ovakva:

  1. Identificiramo ključne riječi po kojima ciljna skupina traži rješenje problema (keywords)
  2. Napravimo web stranicu ili landing page gdje ćemo slati posjetitelje 
  3. Optimiziramo web stranicu tako da joj pretraživači daju kredibilitet i ispisuju je kada se traži pojam tj. ključna riječ
  4. Zakupimo ključne riječi u oglašivačkoj mreži (google AdWords primarno) da se na ključne riječi pokazuju naši oglasi
  5. Očekujemo super-truper-cool prodajne rezultate 🙂

Dakle, ovako nekako izgleda uobičajeni savjet / rješenje koje možete dobiti od ekipe “specijalizirane” za SEO, Adwords i slične servise.

No, u svemu tome ima jedan veliki zaj* ili zamka ili mina ili kako god to nazvali.

A to je kriva postavka kako proces prodaje / prezentacije treba izgledati nakon gornjih koraka.

Naime, ako do sada niste uvidjeli i shvatili – kada ljudi pretražuju, znači da traže i razmatraju različita rješenja. A ako ste vi “jedan od…” koji pruža takvo rješenje, onda ste ušli u bitku s konkurenciju, u vrtlog uspoređivanja, u zamku tko-je-jeftiniji…

Što? Niste o tome tako razmišljali?

A što mislite zbog čega je jednostavno “skuriti” lovu na takve stvari? Mislite da je identifikacija ključnih riječi (iako one bile i long tail) danas neka posebna vještina?

Ne?!

Ispravan smjer je kada proces tj. prodajnu koreografiju gradite tako da ste igrač bez konkurencije, a najbolji pristup tome je da imate nekolicinu koraka kroz koje potencijalni klijent mora proći kako bi postao klijent.

Razmislite malo o tome i preispitajte si model prodaje & poslovanja ili…

… se prijavite na seminar / radionicu “24+ tehnika & vještina…” koju održavam za nekoliko dana u Zagrebu pa ćete iz prve ruke moći naučiti što i kako postaviti prodajnu koreografiju, kako se diferencirati i vrlo važnu lekciju o AdWordsima i famoznom searchu.

Prijave su i dalje otvorene ali je broj mjesta dalje ograničen. Skoknite na https://business-klinika.com/prodajna-radionica/ i bit će vam to odlična prilika da upiknete nekoliko važnih poslovnih lekcija koja istog trena možete staviti u primjenu.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Uz današnju temu, na seminaru / radionicu možete očekivati i pregršt drugih važnih tema. Cijeli spisak se nalazi na LINKU.

(26)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*