Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Za ja-ja-ja sindrom sigurno znate, ali…

Za ja-ja-ja sindrom sigurno znate, ali…

36
0

…ne biste vjerovali, da svakodnevno upadamo u njega i dodatno si kompliciramo život.

Za one koji ne znaju, “ja-ja-ja sindrom” je kada u poslovnoj / prodajnoj korespondenciji ne da samo sebe stavljate na prvo mjesto, već i “pričate” iz svoje pozicije, kao da “onaj drugi ne postoji”.

Rezultat toga je što primatelj poruke ne prepoznaje vrijednosti za sebe i ne može naći odgovor na pitanje koje si sigurno postavlja – a što tu ima za mene?

Mi smo tvrtka koja… u našem timu nalazi se… kroz naš sustav koji smo razvili možete… ističemo se jer smo…

U arhivi BK newslettera možete naći dosta primjera kako ne upasti u tu zamku (javite ako vam nedostaje arhiva) ali za današnji newsletter navodim primjere koje mnogi nisu svjesni i dan danas upadaju u ja-ja-ja zamku.

Evo dva ODLIČNA primjera:

A. Čini mi se da…
B. Čini se da…

A. Zvuči mi da…
B. Zvuči da…

Svaki dodatni opis i pojašnjenje je skoro pa suvišno.

Kod primjera s A. zatvarate i/ili otežavate mogućnosti daljnjeg pregovaranja i kompromisa, dok je B. potpuna suprotnost i fokus razmišljanja i preuzimanja odgovornosti stavljate na primatelje poruke.

Predivno & odmah primjenjivo!

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Gornji primjeri su iz naprednih tehnika pregovaračkih vještina i ima dobrih razloga kada i kako ih treba koristiti. Velika većina zapne na korištenju samo opcije A, dok ninje prodaje, majstori utjecaja & manipulacije znaju da je B puno bolji pristup i znaju kada i kako ga treba iskoristiti. 

p.p.s. Davno je anketa pokazala da vas ovakve stvari interesiraju, pa malo podgrijavam atmosferu da će uskoro svijetlo dana ugledati projekt na kojem radim već jedno duže vrijeme. Detalji će biti dostupni za par tjedana, a u međuvremenu uživajte u ovakvim tehnikama dok su još uvijek dostupne. U slučaju da želite već danas zakoračiti u “dark side” prodaje, utjecaja i poduzetništva pošaljite mi email i naći ćemo kompromisno rješenje.

(36)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*