Naslovna Novo VŠMTI: Odobren upis 30 studenata elektrotehnike

VŠMTI: Odobren upis 30 studenata elektrotehnike

113
0

Od jeseni upis 30 studenata prve generacije preddiplomskog stručnog studija elektrotehnike, smjer telekomunikacija i informatika

U Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici stigla je dopusnica za preddiplomski stručni studij elektrotehnike, smjer telekomunikacija i informatika.

– Da, ove jeseni upisat ćemo prvu generaciju od 30 studenata – podcrtao je dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić.

I virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, sa zadovoljstvom je primio ovu vijest, jer Županija je uvijek davala podršku Visokoj školi Virovitica, a u posljednje vrijeme s naglaskom na razvoju u STEM i IT području.

Upisi će krenuti čim se riješe „papirnate formalnosti“, ali dobivanjem ovom stručnog studija Visoka škola Virovitica je stekla uvjete za veleučilište.

– Na preddiplomskim studijima imamo četiri studija iz tri različita znanstvena polja, čime smo stekli uvjet da Virovitica dobije Veleučilište što nam je jedan od sljedećih ciljeva – istaknuo je Oliver Jukić.

Dobivanjem preddiplomskog stručnog studija elektrotehnike, smjer telekomunikacija i informatika, pokazala se orijentacija Visoke škole Virovitica prema STEM području i IT industriji, a sve to uz punu podršku Virovitičko-podravske županije, ali i svih gradova i općina koji participiraju svojim udjelima kroz financiranje VSMTI-a kroz „virovitički model“. (vpz.hr)

(113)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*