Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Vječita bitka kod prodavača

Vječita bitka kod prodavača

30
0

Vječita bitka kod prodavača

Situacija 1.

Naša usluga građena je na višegodišnjem iskustvu i upotrebi najboljih materijala čime postižemo dugotrajnost, efikasnost i zadovoljstvo klijenata.

Situacija 2.

Zadovoljstvo, trajnost i sigurnost u sebe su rezultati koje ćete postići u suradnji s nama.

Ovisno koji ste tip osobe i preferencijama direktora, prodajna koreografija se često “vrti” oko gornja dva scenarija:

  1. Naglasak na egzaktne vrijednosti i egzaktne rezultate
  2. Naglasak na emocije koje će proizvesti suradnja s nama

Ima razlog i trenutak kada se koristi jedan od ova dva stila, a najgora opcija koju možete odabrati je da ih miješate u jednoj komunikacijskoj poruci.

Ponuda, prodajno pismo, memorandum, pismo namjere, poziv na suradnju… što god od toga pisali, znajte da miješanjem stilova izazivate osjećaj da ste nesigurni i u velikom broju slučajeva pregovori (ako uopće i dođe do njih) otići će u nekom potpuno neočekivanom smjeru.

Ili ako ćemo biti brutalni, takve prodajne aktivnosti često izgledaju kao horoskop – čitatelj ih interpretira na način kako njemu u tom trenutku najviše odgovara (da, pogodili su da imamo problema… ne, nisu pogodili da imamo problema, ali to ne znači da ne možemo imati…)

Iz tog razloga postoji nešto što se zove istraživanje, postoji nešto što se zove introductory call, nešto što ninje zovu prospecting.

Cilj jedne takve aktivnosti je prepoznati jesu li vaši potencijalni klijenti za stil 1. ili 2.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Iako ljeto zovu “sezonom kiselih krastavaca”, možete mi emailom slobodno nabacite temu ili postavite pitanje vezanu uz neki poslovni slučaj, pa ako će biti dovoljno interesantno napišem neku od kolumni. Ako pak neće biti interesantno za široku auditorij, onda odgovaram jedan-na-jedan. U oba slučaj, win-win 🙂

(30)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*